Kaymaçina/Arnavut tatlısı

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    yumurtalar çırpılır. şekeri katılır. şekerle de çırpılır. en son süt eklenir. hazırlanan bu karışım bir tepsiye veya ısıya dayanıklı kaselere boşaltılarak fırına verilir. üzerleri kızarıncaya kadar( hatta biraz yanınca çok güzel oluyor) pişirlir. soğuyunca tepsiye koyduysanız dilimleyerek servis edebilirsiniz.
    *şeker miktarı arzuya göre artırılıp azaltılabilir.
    AFİYET OLSUN
    NOT: bu da bir arnavut tatlısıdır. bir benzeri tatlıcılarda,pastanelerde krem karamel olarak satılıyor.