Kaymaklı Dutlu Ayva Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 17 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    17 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    pastadefteri.com'dan alıntıdır...

    Ellerimizi yıkayalım...

    2 Ayva
    1 Su bardağı tozşeker
    4 Tane karanfil
    Kaymak
    Dut

    Ayvaları soyun. İkiye bölün. Çekirdek kısmını oyun.
    Tencereye ayvaları koyun. Ayvaların yarısına kadar suyla doldurun. Karanfilleri de içine atıp haşlayın.
    Ayvalar yumuşayınca fırın kabına alın. Tozşekeri ayvaların ortasına dökerek paylaştırın. Suyunu üstlerine dökün fırında pişirin.
    Fırında çıkan ayvalar soğuyunca ortalarını kaymakla doldurun. Üstlerine karadut koyun.
     
  2. 17 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148