kaymaklı poğça..

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve royall tarafından 9 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    9 Şubat 2010
    Konu Sahibi : royall
  1. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    güzel lezzetli bir poğça



    1kase yoğurt kaymağı,
    1 pk margarin(yumuşak)
    2 yumurta(sarının birisini ayır üzerine sürülecek)
    1 pk kabartma tozu,
    1 tatlı kaşığı tuz,
    aldığı kadar un
    içine :peynir,sucuk,salam,sosis,kıymalı iç vs...

    susam ,çörekotu

    yumurta sarısı hariç tüm malzeme yoğrulur yumuşak hamur elde edilir ve poğça şekli verilir daha sonra iç malzemesi konarak kapatılır ve üzerine yumurta sarısı sürülür,üzerine susam,çörekotu serpilir sıcak fırında pişirilir..
     
  2. 9 Şubat 2010
    Konu Sahibi : royall
  3. Kardelen

    Kardelen çok şükür Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    124.735
    Beğenildi:
    2.344
    Ödül Puanları:
    538
    Kaymağı hamuru yaparken mi kullanıyosun canımbilmiyorumkismile
     
  4. 9 Şubat 2010
    Konu Sahibi : royall
  5. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    evet canım hamurun içinde oluyor yoğurt kaymağıda diğer malzemelerle yoğuruluyor
     
  6. 9 Şubat 2010
    Konu Sahibi : royall
  7. Kardelen

    Kardelen çok şükür Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    124.735
    Beğenildi:
    2.344
    Ödül Puanları:
    538
    Güzel bi şey olur heralde deniycemkaydirigubbakcemile5
     
  8. 10 Şubat 2010
    Konu Sahibi : royall
  9. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    canim yogurt kaymagi ne ola ki?
    kusuruma bakma inan bilemedim
    ama tarifin cok ilgimi cekti
     
  10. 10 Şubat 2010
    Konu Sahibi : royall
  11. Krdi

    Krdi Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.157
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    Ben aynı tarifi yarım paket margarin, yarım çay bardağı zeytinyağı ve krema ile yapıyorum. Yani kaymak yerine krema kullanıyorum. O kadar güzel oluyor ki ağızda dağılıyor. Kaymak ile daha hafif olur sanırım. onu da deneyeceğim teşekkürlerkaydirigubbakcemile5
     
  12. 10 Şubat 2010
    Konu Sahibi : royall
  13. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    eskiden yoğurtlarımızı evde mayaladığımızda en üsttee olan tabaka yoğurt kaymağı,şimdide hazır yoğurtların üzerindeki(kaymaklı olanların) kullanılabilir...yerimseniben