kaynatma süresi(süt/yumurta)

Konusu 'Bebek Bakımı ve Beslenmesi' forumundadır ve sule-46 tarafından 22 Mart 2009 başlatılmıştır.

    22 Mart 2009
    Konu Sahibi : sule-46
  1. sule-46

    sule-46 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşlar bebişlere verdiğimiz yumurtaları ne kadar kaynatıyorsunuz?
    aynı şekilde yoğurt yapmak için kaynattığınız sütü ne kadar kaynatıyorsunuz?
    ben korkumdan 10 dk. filan kaynatıyorum,yanlış mı yapıyorum,özellikle süt konusunda hiç net değil kafam.yumurtayı ne zaman rafadan verebiliriz acep?
     
  2. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : sule-46
  3. sevhan

    sevhan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.458
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ben son 15 gündür çok fazla kaynatmıyorum çok kaynatıldığı zaman vitamin değerini kaybettiği için.Ancak tabi yumurta ve sütte mikropta olabilir piyasada bulunan en pahalı yumurtayı alıyorum içim biraz daha rahat ediyor hem ambalajı bile güven veriyor,lezzetide çok iyi üç dakka kaynatıyorum doğrumu yapıyorum doğru olmayanımı yapıyorum onuda tabi bilmiyorum sağlıklıçı bir arkadaşıma sordum sorun olmaz dedi .Süt konusundada bir taşımlık kaynatıyorum günlük şişe süt kullanıyorum.
     
  4. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : sule-46
  5. fikriye_bg

    fikriye_bg SaNBeRk 14/08/2008 Üye

    Katılım:
    13 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.129
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    48
    Ben 10 dk kaynatıyorum ama bebeğim yeni yemeye başladığı için.Doktordan biliyorum normalde 5 dk kaynatılması gerekiyor.Sizin bebekleriniz daha büyük 5 dk yeterlidir diye düşünüyorum.Kaynatıktyan sonra hemen soyuk suyla yikıyınıa ve hemen bebeklerini yidirmeniz gerek.Bekledikçe yumurtanın vitamin kayıbı artıyor.
     
  6. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : sule-46
  7. sevhan

    sevhan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.458
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bende hemen yediriyorum hem yumurta bir saat beklese bile kötü kokmaya başlıyor çabuk bouluyor.
     
  8. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : sule-46
  9. zemus

    zemus şöfeer Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2008
    Mesajlar:
    3.938
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    1 yaş altı için 10 dakika ,1 yaş sonrası ise 5 dakaika canım dr. söğlemişti bizede..
    yoğurt için yapacağın süt ise el yakmıcak sıcaklıkta olacak (pastörize süt) .eğer diğer sütten ise kaynadıktan yanı taşmaya başladıktan sonra 10 dk kadar kısık ateşte kaynıcak bunuda sağlık ocağındaki ebe söğlemişti..ve muhakka bebeğe yapılan yoğurt cam kavonozda olacak az az ve tze olacakmış..
     
  10. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : sule-46
  11. sule-46

    sule-46 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.403
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    cvplara teşekkürler.
    sevhancım günlük süt pastörize değil mi?niye kaynatıyorsun?
    benimki açık süt.ben yoğurdu yapıyorum 5 gün filan yiyoruz,günlük yapmaya vaktim yok,hem de az az sütü almak mesele.
    yumurtaya gelince,eşim diyor çiftlik yumurtaları üretilirken kemik vs ne bulurlarsa çekip tavuklara yediriyorlarmış,ne derece doğru bilemiyorum,kendisi beldede görev yapıyor,bir velisinden alıp getiriyor.napsam kararsız kaldım şimdi...
     
  12. 23 Mart 2009
    Konu Sahibi : sule-46
  13. sevhan

    sevhan Yeni Üye Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.458
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Günlük süt kullanıyorum,haklısın kaynatmamak lazım ben bir taşımlık kaynatıyorum.Burada hem açık hem temiz süt nereden bulucam?Ben senin yerinde olsam verdiğin yumurtalara devam ederim.Bizim kullandıklarımız çiftlik yumurtası bildiğim kadarıyla tavukları hastalıktan korumak için antibiyotik bile veriyorlar.Ama ne yapayım nereden taze,doğal yumurta bulayım.Organik yumurta diye alıyorum marketten pahalı bir yumurta ama en azından tadı bile farklı başka çarem yokki.