Kaypak-Resimli

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve EU1 tarafından 10 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    çorum-amasya dolaylarına ait bir yemek eşim amasyalı ve ailesinden ögrendim değişik şekillerde yapılabiliyor..

    Bu akşam menümüzde vardı yazmadan edemedim.

    4 yumurta
    3 su bardağı kadar su
    Aldığı kadar un
    Ve tuz

    Yapımına gelince hamur hazırlandıktan sonra yufkalar böreklik yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açılıyor. Daha sonra yufka ortalama 4-5 cm lik üçgenler şeklinde bölünüyor..Kaynayan suya atılıp pişirildikten sonra süzgece alınıp suyu tamamen süzülüyor. isterseniz yağda salça ve kaşar peyniriyle kavurarak servis yapın ister içine peynir koyup katlayıp haşlayın..arzuya göre yogurtlada servis yapabilirsiniz.
     
  2. 10 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. EU1

    EU1 Guest

    [​IMG]
    resim alıntıdır.