Kays reeli nasl yaplr bana tarif yazarmsnz?yada marmelat?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve Juliet tarafından 23 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    23 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  1. Juliet

    Juliet Guest

    kaysı receli yapcam lütfen tarif yazın denenmiş olsun lütfen teşekürlerr:içelim:
     
  2. 28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  3. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Canım ben daha bu gün yaptım. şimdi önce kayısıların çekirdeklerini çıkartıyorsun, sonra 3kg kayısıya 2 kg şeker ayarında şekerini katıyorsun. ve bunları ister bir gün güneşte yada 2-3 gün buz dolabında bekletiyorsun. Beklettikten sonra çelik bir tencerede ateşe koyuyorsun. Kaynamaya başlayınca yarım limon yada 1-2 adet limon tuzu katıyorsun. Ve köpüklerini alıyorsun üstünden. 5 en fazla 7 dakika kaynadıktan sonra ateşten al. Soğuyunca kaba bırak. Kabın ağzını kapatma ve bir tül bağlayıp1 hafta kadar güneşte beklet.

    Ben kayısı reçelini bu şekilde yapıyorum. Ve her kes çok beğeniyor. İnşallah sana yardımcı olabilmişimdir.
     
  4. 28 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  5. Juliet

    Juliet Guest

    sonunda cvp geldi teşekürler
     
  6. 29 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  7. landsarc

    landsarc minik mucizem :) Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2008
    Mesajlar:
    1.444
    Beğenildi:
    59
    Ödül Puanları:
    108
    1 hafta güneşte bekletmek...bozulmuyo mu?
     
  8. 29 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  9. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    hayır canım ben geçen sene 20 gün beklettim ne beklettiğim süre boyunca ne de beklettikten sonra ki zaman zarfında (daha geçen hafta bitti reçelim) hiç bir şekilde bozulma küflenme olmadı. Reçeli güneşte kıvamını tam olarak alsın diye bekletiyorum. Çünkü çok kaynamadığı için cıvık oluyor. çok kaynattığında ise kayısılar eriyor marmelat gibi oluyor ben de çareyi güneşte bekletmekte buldum. Ayrıca eşim penguenin reçelleri gibi olmuş diye severek yedi.
     
  10. 29 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  11. TuRuNCu

    TuRuNCu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.936
    Beğenildi:
    2.344
    Ödül Puanları:
    238
    Bizde reçeli 3kilo kayısıya 2,5 kg şeker koyuyoruz.1 gece beklettikten sonra sulanan kayısıyı tencereye alıyoruz.Kaynamaya başlayınca 1-2 adet limon tuzu koyuyorsun.Üzerinden köpüklerini alarak 5-6 dakika kaynatıyorsun.Soğuduktan sonra tencerenin ağzını tül ile kapat ve güneşe koy
    .Bizim kayısı reçeli 2 gün güneşte durduktan sonra tam kıvamına geldi.Daha sonra kavanozları boşaltıp dolaba koy.
     
  12. 29 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  13. Juliet

    Juliet Guest

    :uhm:canım seninki marmelat şeklinde tarifini ibliyorum gecen bende aynı şekilde yaptım çok güzel oldu:lepi:
     
  14. 29 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  15. BenEylul

    BenEylul Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2006
    Mesajlar:
    1.337
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    şayet kayisilarin dağilmamsini istiyorsaniz kaysinin ve şekerin kilosuna göre şekeli suyu kaynatip biraz limon suyu sikip şekeri biraz ağdalaştirdiktan sonra kayisilari bu karişimin içine atip bir taşim kaynatip sicak sicak cam kovanazlarda saklayabilirsiniz ben bu yil böle yaptim kayisilar dağilmiyor ayrica kayisinin çekirdeklerini temizleyip o kahverengi bölümlerini içine atabilirsiniz güzel bir lezzet veriyor
     
  16. 31 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  17. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    Bizde reçel yapınca 1 2 gün güneşte bekletiyoruz daha bi lezzetli oluyo böyle,diğer şekilde hiç hoş olmuyo...
     
  18. 1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Juliet
  19. TuRuNCu

    TuRuNCu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.936
    Beğenildi:
    2.344
    Ödül Puanları:
    238
    canım biz bu tarif ile hem marmelat yaptık hem normal reçel.İkiside çok güzel oldu.Kayısılarda hiç dağılmadı yerimseniben