Kayseri köftesi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 18 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.596
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Sebzeleri yıkayın. Ekmeğin kenarlarını çıkartın, içini geniş bir kasede sütle ıslatın. Soğanı soyup yıkayıp ince ince doğrayın.
    Maydanozu ayıklayın, ince ince kıyın, 1/3'ünü ayırın. Soğan, maydanoz, kıyma,
    yumurta, 1/2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı ekmeğe ekle, iyice yoğurun. Oniki
    parçaya bölün, yuvarlayın ve yassıltın. Tepsiye yağı koyup, ısıtın. Patetesleri soyup
    yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğrayıp dizin ve çevirerek hafifçe yumuşatın, ocağı kapatıp, kalan tuzu serpin. Köfteleri patateslerin üzerine
    yerleştirin. Domatesleri yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğrayın,
    köftelerin üzerine koyun, suyu ekle.Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında
    35-40 dakika pişirin.
    Aklınızda bulunsun: Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir. Bazı yörelerde
    doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir. Ocak
    üstünde, kapalı, yayvan bir tencerede de pişirilebilir