Kayseri Mantısı (resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve tanrubeyf tarafından 29 Mart 2008 başlatılmıştır.

    29 Mart 2008
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  1. tanrubeyf

    tanrubeyf eski kk günlerini özlüyor Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2007
    Mesajlar:
    84
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] servise hazır afiyet olsunyerimseniben
    mantı hamuru için malzeme:
    2 su bardağı un
    1 yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı kadarda su
    1 yemek kaşığı sıvı yağ(yapışmasını önler)
    not:hamuru biraz sert olacak yoksa hamur yapışır.

    içi için malzeme:
    100 gr kadar kıyma
    1 büyük soğan
    toz biber,karabiber
    not:soğanın suyu alınacak


    hamur yoğurulup yuvarlak açıldıktan sonra orta kalınlıkta olcak küçük karelerde halinde kesilip içine kıymasını koyup dört tarafını birleştirip kapatın ama fazla sıkmayın sert olur pişmez.sonra oda ısısında biraz kurusun.

    nasıl pişirmeli:
    bir tencerenin içine 1 litre kadar su koyup içine biraz tuz atılmalı sonra kaynayınca mantılar içine atılır.mantılar pişerken diğer yandan soso hazırlanmalı.
    soso için :
    1 domates
    2 sivri biber
    salça ve toz biber
    birazda sıvı yağ


    domatesleri ve biberleri çok küçük doğrayıp sos kıvamına getirelim.
    mantı piştikten sonra tencerenin dibinde biraz su kalıncaya kadar suyunu dökelim sonra yapmış olduğumuz sosuda mantının içine ekleyin.bir tabağa alın ve üzerine sarmısaklı yoğurt dökün servise hazırdır(sevenler için yoğurtun üzerine sumak baharatı harika olur)
     
    Son düzenleme: 30 Mart 2008
  2. 29 Mart 2008
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  3. EU1

    EU1 Guest

    çok yemelik görünüyor mantılar şahanee :nazar: eline sağlık canım a.s. denicem
     
  4. 19 Nisan 2008
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  5. EzBuZ

    EzBuZ Danalar girmiş bostana Pro Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.239
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    offf gece gece canım nasıl istedi senağlama
     
  6. 26 Nisan 2008
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  7. @ycel

    @ycel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Ekim 2007
    Mesajlar:
    145
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    offfffffff ya gece gece nasıl canım çekti olsa da yesem yerimseniben
     
  8. 4 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  9. roseaysegul

    roseaysegul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    399
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine saglik canimcim
     
  10. 4 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  11. Alsebe

    Alsebe Rutbesiz :-) Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.322
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Ellerine saglik ........
    Ayy bu saatte ???Bu resim?????? Ahhhh ahhhhhhh.....Aciktik sayende :))))))))))))))))
     
  12. 5 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  13. daisy66

    daisy66 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    660
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    güzel olmuş,biz aynı bu şekilde mantı ve diğer hamur işlerinden yapıp satıyoruz kızlar almak isterseniz görüşebiliriz temiz ve lezzetlidir,alıyorum satıyorum bölümününde el emeklerini incelerseniz detaylı şek,ilde anlattım
     
  14. 7 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  15. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzel canım çekti şimdi...
    ellerine sağlık...
     
  16. 3 Nisan 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  17. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    super gorunuyor.ama ben biraz daha iri yapiyorum ufak olunca cok ugrastiriyor
     
  18. 3 Nisan 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  19. frambuaz

    frambuaz SIKINTI ve MUZ KABUĞU Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.241
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    Valla aynı burda yapılan mantılar gibi..Ellerine sağlık..