Kayseri mantısı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.616
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Tuz, yumurta ve unu karıştırarak hamuru iyice yoğurun. Oklava ile ince hamur açın. Üst üste dikdörtgen şeklinde katlayıp, minik kareler halinde
    kesin. Kıymaya rendelenmiş soğanı, kırmızı ve karabiberi katıp, yoğurun.
    Kestiğiniz kare hamurların içine hazırladığınız kıymayı yerleştirerek, karşılıklı uçları çarpraz getirerek kapatın. Mantıları suda haşladıktan sonra suyunu dilediğiniz kadar süzün.
    İçine salça ve tereyağıyla hazırladığınız sosu katın. Üzerine biraz sarımsaklı yoğurt gezdirdikten ve sumak ektikten sonra mantınız hazır.
    Aklınızda bulunsun: Hamur karelerini ne kadar küçük doldurursanız, Kayseri mantısını o kadar iyi hazırlamış sayılırsınız.
    Hamuru yoğururken, normalden daha sert olmasına dikkat edin.
    Doldurduğunuz mantıları, pişene kadar yapışmamaları için geniş bir temiz bez yada kağıt üzerine yayarak bekletin.
    Haşlandıktan sonra suyunun miktarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz, ama suyun bir kısmını döktükten sonra mantıların dibe çökmemesi için bir bardak soğuk su ilave etmeyi unutmayın.
    Mantı Kayseri'de çorba niyetine yenir ve sulu hazırlanır. Salçalı yağlı sosu her ne kadar suyunun içine atmanız gerekiyorsa da, dilerseniz üzerine sos olarak da kullanabilirsiniz.
    Doldurduğunuz mantı çok gelirse torbaya doldurup, deep freezde uzun süre saklayabilirsiniz.
    Sarımsaklı yoğurdun üzerine baharatçılardan alacağınız sumağı da eklerseniz, hakiki Kayseri mantısı yiyorsunuz demektir.Afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 15 Aralık 2008