Kayseri mantısı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    4 bardak un
    250 gr. kıyma
    8 kaşık katı yağ
    1 kg. yoğurt
    6 diş sarımsak
    1 demet maydanoz
    1 soğan
    2 yumurta
    1 tencere et suyu
    tuz, karabiber, kırmızı biber

    Un, tuz ve yumurtaları azar azar su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar yoğurun. Kıymayı tuz, karabiber, rendelenmiş soğan ve kyılmış maydanozla birlikte iyice karıştırın. Dinlenen hamurun altını ve üstünü unlayıp mardane ile açmaya başlayın. Hamur biraz büyüdükten sonra oklava ile açarak dah da inceltin. Enine ve boyuna keserek küçük karelere bölün. Karelerin ortasına hazırladığınız kıymadan birer parça koyun. Her karenin önce ikişer ucunu birleştirin, sonra ortadan birleştirip bastırarak kapatın. Mantıları bir tepsiye koyun, pembeleşinceye kadar fırına verin, tencereye mantıların üzerini kapatacak kadar et suyu koyu, biraz tuz ve 1 kaşık yağ ile karıştırın. Mantılar 10 dakika harlı, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Kepçeyle servis tabağına boşaltıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Kalan yağı kızdırın, içine kırmızı biber katıp yoğurdun üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın
    lezzetler.com
     
  2. 7 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. Lipgloss

    Lipgloss Adige Psashe! Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2009
    Mesajlar:
    910
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Kayserililer salçalı suda haşlarlar mantıyı hiç hoşuma gitmiyor öylesi,et suyuyla haşlanmış hiç yemedim ama sade suda haşlanınca daha güzel oluyor:KK56:
     
  4. 13 Kasım 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. ecem899

    ecem899 askim ve oglum (L) Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.370
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    esim kendii yapar restaurantta calisiyor ben kiyma yemem bana patatesli hamurlu yapar cokta lezetlii ama kendim hic acmadimm yapamam gibi geliyoor
     
  6. 12 Ağustos 2012
    Konu Sahibi : Elif
  7. damlaaamurattt

    damlaaamurattt nazar değmesin bize.... Üye

    Katılım:
    22 Haziran 2009
    Mesajlar:
    83
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    mantı salçalı suda haşlanmaz canım sade suda haşlanır üzerine salçalı sos dökülür karıştırılır en sonda sarımsaklı yoğurt döküp sumak ekleyip afiyetle yenir....