Kayseri usulü arabaşı çorbası ve hamuru

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve tanrubeyf tarafından 26 Mart 2008 başlatılmıştır.

    26 Mart 2008
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  1. tanrubeyf

    tanrubeyf eski kk günlerini özlüyor Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2007
    Mesajlar:
    84
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG] eskiden bu şekilde yerdik hala bazı evlerde bu şekilde yenmekte

    Arabaşı Çorbası Tarifi

    --------------------------------------------------------------------------------
    Malzemeler.
    * 6 su bardağı su
    * 1 su bardağı un,Tuz
    Çorba için:

    * l küçük tavuk (veya iki tavuğun göğüs eti)
    * I çorba kaşığı Sana
    * 12 kaşık kırmızı biber (arzuya göre acılı olabilir)
    * 12 kaşık salça
    * 6 su bardağı su
    * 1 çorba kaşığı un
    *1 limon

    Yapılışı:
    ARABASI ÇORBASI



    ARABASI ÇORBASI
    Hamurun Yapılışı:
    1. 3 su bardağı suyu,tuz ilave ederek,kaynatın.
    2. Kalan su ile unu bulamaç haline getirin; tel süzgeçten geçirin.Kaynayan suya hızlı hızlı karıştırak ilave edin.
    3. Sürekli karıştırarak,muhallebi kıvamında pişirin.
    4. Yaklaşık iki parmak kalınlığında bir tepsiye boşaltıp soğutun; soğuyunca buzdolabına kaldırın.tepsiyi ilk önce biraz ıslatın
    5. Çorbanın yanında servis yapmak için, baklava şeklinde kesin.
    Çorbanın Yapılısı:

    1. Bir tencereye su koyarak,tavuk,l kaşık salça ve kırmızı biberi katıp kaynatın.
    2. Etleri yumuşayınca, parmak büyüklüğünde parçalar halinde didikleyın.
    3. Ayrı bir tencerede.Sana ile unu karıştırarak rengi fazla değişmeden kavurun.Bu meyanenin içine salçanın ve kırmızı biberin geri kalanını ekleyip 3-4 dakika karıştırın.
    4. Bu karışımı,sıcak tavuk suyuna karıştırarak ilave edin.
    5. Didilmiş tavuk etlerini ekleyin, kaynatın.
    6. Yanında hamuru ve bol limon ile servis yapın.
     
  2. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  3. MxuxebbetSevdam

    MxuxebbetSevdam Yeni Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.695
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    nedendir bilmiyorum ama bunu sevemiyorum ben.hele o hamuru çiğnemeden yutmak :S çiğnenmeyin birşeyin tadı nasıl alınır ki :S
     
  4. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  5. NazlxixHilal

    NazlxixHilal ÖmrümeÖmürKatmayaAzKaldı Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2008
    Mesajlar:
    583
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    dün günümüz vardı yan komşum kayserili bana yardıma geldide anlattı böyle böyle bi yemek var onu yaptım çok şaşırdım ben ee nası yenmeden yutuyonuz falan yap göreyim.bak burda karsıma çıktı görme şansı buldum.tadıda güzeldir heralde.
     
  6. 2 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  7. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Sanırım ilk olarak 9 yıl önce yemiştim.Yozgatlı
    Bir arkadaşımın evinde.
    Bayılmıştım
    Yapılışı zor gelmişti özellikle hamuru..
    Belki onra denerim.
    Eline Sağlık Canım
     
  8. 2 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  9. Selen_Ay

    Selen_Ay Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.911
    Beğenildi:
    51
    Beğendikleri:
    978
    Ödül Puanları:
    48
    normalde bu çorbayı işkembe ile yapıyorlar o zaman hiç sevmiyorum :S

    ama tavuklusu muhteşem oluyor :) cokacimcoook
     
  10. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  11. pnrteacher

    pnrteacher Üye Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    34
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    ben de yaparım annem kayserili. Eşim egeli olduğu için o da hiç duymamış arabaşını. Ama bi kere yedikten sonra çok hoşuna gitti şimdi resmini de görünce canı istedi hatta. Annem anlatır özellikle yılbaşı akşamları annanem yaparmış,Bol acı,limon ve çok sıcak olması gerekiyormuş, hamurunu da sıcaklığını ve acısını alsın diye yiyorsunuz.Misafirlerim geldiğinde yapıyorum bayılıyorlar. Özellikle kayınvalidem :eek: sositososito cokacimcoook
     
  12. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  13. fazo

    fazo Yeni Üye Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    211
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    canım ellerine sağlık çok güzel görünüyor bende çok severim arabaşını valla canım çok çekti.cokacimcoookcokacimcoook ben nevşehirliyim ama babam ve eşim yozgatlı ordan biliyorum ve yapıyorum ayrıca kayseri usulüde yedim kayserili komşularım yapmıştı çok güzel olmuştu sizde kayserilimisiniz
     
  14. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  15. abuaslxix

    abuaslxix Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Ekim 2007
    Mesajlar:
    162
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ohhhhhh mıs olmus mıs bı kayserılı olarak tebrık ederım canım hamurun kıvamıda super duruo herkes tutturamaz bunu
     
  16. 3 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  17. Feyza79

    Feyza79 kar ciceklerim Üye

    Katılım:
    2 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.586
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    eline saglik canim bizim afyona has saniyordum ben bu arap asini.bende hic yutmasini sevmem uzun zmanda oldu yapmaylai ve yemeyeli.babacigim cok sever.
     
  18. 4 Mart 2009
    Konu Sahibi : tanrubeyf
  19. abroad

    abroad ~Eksiklik kendi ozumde~ Üye

    Katılım:
    16 Eylül 2008
    Mesajlar:
    385
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    Evet Afyon'da da yapilir arabasi,cok severim cokacimcoook
    Fakat bende su cignemeden yutma isini beceremiyorum :mymeka:
    Tesekkurler paylasim icin a.s.