Kaytaz Böreği (Resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Sersoy tarafından 25 Mart 2009 başlatılmıştır.

    25 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  1. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Hatay ın muhteşem tatlarından sadece biri



    5 su b. un
    1 çay b. sıvı yağ
    1 çay b. yoğurt
    yarım limon suyu
    1 çay kaşığı karbonat
    1 tatlı k.tuz
    alabildiği kadar su

    İç harcı için:

    250 gr. kıyma
    2 soğan
    1 çorba k. domates salçası
    nar ekşisi
    tuz,karabiber
    1 tutam maydanoz

    Karıştırma kabının içine unu alın.
    Ortasını açıp karbonatı ve limon suyunu atın.
    Karbonat kabarınca üzerine sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve alabildiği kadar suyu ekleyerek hamuru hazırlayın.
    Bu arada iç harcı için tavaya sıvıyağı ve soğanı alıp soteleyin.
    Üzerine domates salçasını ve kıymayı ekleyin.
    Bir iki dakika sonra tuz ve karabiberi ekleyin.
    Altını kapattıktan sonra üzerine doğranmış maydanozu ve nar ekşisini ekleyin.
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın
    yağlı bir yüzey üzerinde, yağlı parmaklarınız yardımıyla çok ince hale gelecek şekilde açın. Uçlarından birbirinin üzerine gelecek şekilde katlayın yağlayın ve yeniden açın.
    Yeniden katlayarak üzerine bir tutam kıyma serin. Böylece dört parmak genişliğinde kıymalı hamur parçaları oluşturun.
    Bunları yağlanmış tepsiye dizin ve üzerlerine biraz yağ sürüp 200 derecede fırına sürün.
     
  2. 25 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  3. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
  4. 25 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  5. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    :1shok:
    süper görünğyor canım benim... ellerine sağlık....cokacimcoook
     
  6. 26 Mart 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  7. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    canımsın teşekkurler Şeniz
     
  8. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  9. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    sende masallah hep yoresel tarifleri yapiyosun ne guzel
    degisik bi tarif ellerine saglik
     
  10. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  11. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    yöresel mutfağımız o kadar zengin ve leziz olunca kendimi tutamıyorum napyım kaydirigubbakcemile3
     
  12. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    en iyisini yapiyosun canim ,bende cok severim yoresel tarifleri
    hadi daha yeni tariflerde bekliyoruz senden
     
  14. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  15. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkurler canım.. yaptıkça paylaşmaya devam yerimseniben
     
  16. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  17. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    acıktım ve harika görünüyor cokacimcoook
     
  18. 11 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Sersoy
  19. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    teşekkurler tatlım a.s.