Kaz Boğazı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve NILBERA tarafından 7 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    alıntıdır



    hamuru için:
    1 çay b.yoğurt
    1 çay b.sıvıyağ
    1 çay b.su
    1 yumurta
    yarım p.kabartma tozu
    yarım limon
    1 çay k.tuz
    aldığı kadar un
    iç harcı için:
    1 kase ceviz
    nişasta
    üzeri için:
    150 gr.tereyağı
    şerbeti için:
    3.5 su b.toz şeker
    3 su b.su
    yarım limon

    ilk olark şerbeti hazırlanıp soğumaya bırakılır. Hamuru için; karıştırma kabına yoğurt,sıvıyağ, su, yumurta, limon ve 1 çay k. tuz eklenerek ilk olarak sıvılar karıştırılır.
    Daha sonra kabartma tozu ve un ilave edilerek hamuru hazırlanır. elde edilen hamur 16 bezeye bölünür. Bezeler 8' er tane olmak üzere iki blok yapılarak aralarına nişasta serpilerek baklava hamuru gibi incecik açılır. İçerisine küçük kırılmış ceviz serpilerek oklavaya bir tur sarılarak kesilir.
    Oklavaya sarılan hamur büzdürülerek oklava çıkarılır. Daha sonra 2 parmak aralık ile kesilir. elde edilen her bir büzgü u şeklinde kıvrılarak tesiye dizilir. her iki hamur için de aynı işlem uygulanır.
    Tereyağı kısık ateşte eritilerek tepsiye dizilen hamurların üzerine gezdirilir.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirlir. Pişince üzerine soğuk şerbet gezdirilerek bir süre şerbeti çekmesi beklenir.Dilenirse üzerinde yeşil fıstık veya ceviz ile servis yapılır.
     
  2. 7 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]


    alıntıdır
     
  4. 22 Ocak 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  5. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    ismi ne garip ama kendisi hoş doğrusu..emeğine sağlık tatlm...
     
  6. 22 Ocak 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  7. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    nilberamm tatlının adı çokgarip geldiği için ğirip baktım ama hoş bişiye benziyor
     
  8. 26 Kasım 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  9. zeynepcer

    zeynepcer Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2008
    Mesajlar:
    2.843
    Beğenildi:
    799
    Ödül Puanları:
    238
    zahmetli bir tatlı ellerine sğlık tadı mutlaka güzeldir