Kazan kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve elitu tarafından 28 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    28 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : elitu
  1. elitu

    elitu Rabbim sen yardımcımız ol Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    1.991
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    patlıcanları ala ala soyup, sonra tezgahın üzerinde 2 cm aralıklarla kesin ama kopmayacak. alt kısımları tutacak ki arasına malzeme konulacak.

    oldukça lezzetli denemenizi tavsiye ederim ve pratik

    patlıcan 5 adet (1 kg)
    250 gr kıyma
    2-3 diş sarımsak
    isteğe göre baharat
    1 baş soğan maydonoz yeşil biber domates

    iç malzemeleri hazırlanırken kıyma soğan,sarımsak,maydonoz baharatlar iyice karıştırılıyor. sonra ulimize parça parça kıymaları ufak parçalar halinde top top yapıp kestiğimiz patlıcanların arasına sıkıştırıyoruz. bunları teflon pilav tenceresine yerleştirip üzerine çok az sıvıyağ ya da zeytinyağı damlatın. yeşil biber ve domatesleri dilimleyerek üzerini süsleyin. bir kase salçalı su yapıp üzerine dökün ve kısık ateşte ağır ağır pişirin.
     
  2. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : elitu
  3. melike_ecesuu

    melike_ecesuu Evli, Mutlu,Çocuklu <3 Üye

    Katılım:
    27 Aralık 2009
    Mesajlar:
    28.420
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine saglık canımmmopuyorumnanaktan
     
  4. 30 Ekim 2010
    Konu Sahibi : elitu
  5. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.917
    Beğenildi:
    2.761
    Ödül Puanları:
    163
    ellerine sağlık...