Kazandibi

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve mltm87 tarafından 25 Ekim 2008 başlatılmıştır.

    25 Ekim 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  1. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    kazandibi yapmak sanıldığı gibi zor değil aslında

    EMAYE TEPSİ hem tatlının yakımı açısından hemde sonrasında tepsinin temizliği açısından daha çok kolaylık sağlıyor

    1 lt. süt
    2 ç.k. un
    2 ç.k. nişasta
    2 ç.k. pirinç unu
    1 su bar. şeker
    pudra şekeri



    un nişasta ve pirinç unu bi kasede karıştırlır. 1 lt. sütten bi bardak alınır ve bu karışıma ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. geri kalan süt tencereye konur kaynatılmaya başlanır içine 1 su bardağı şekerde atılır(tencerenin). kaynamış olan sütten 1 bardak süt alınarak nişastalı karışım olduğu kaseye dökülür çok az karıştırılarak tencereye boşaltılır. muhallebi kıvamı getirilir.
    bir EMAYE TEPSİye pudra şekeri her yerine gelecek şekilde serpilir. daha sonra muhallebide EMAYE TEPSİye dökülür.
    tepsi ocağın en büyük gözüne konur çevrile çevrile her tarafını yanması sağlanır. bu 10-15 dk. sürebilir tepsiye göre.
    her tarafının yandığına emin oluncada içi su dolu daha büyük bi tepsiye konularak soğuması sağlanır.daha sonra buzdolabında kıvamına göre 2-3 saat bekletilir. kesilip rulo yaparak servis edilir.afiyet olsun..
     
    Son düzenleme: 18 Aralık 2008
  2. 25 Ekim 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  3. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    beğeniceğinizi umut ediyorum. ayrıca ben rejimde olmam rağmen sürekli yapıp yiyiyorum sütlü tatlı olduğu için isterseniz esmer şekerde kullanabilirsiniz tabi. birde pirinç unu koymadanda oluyo onun yerine unla nişastayı 2 buçuk çorba kaşığı koyabilirsiniz.
     
  4. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  5. FxixnFxixk

    FxixnFxixk PüFFF Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.176
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Peki birşey sorabilirmiyim tepsinin borcam olmasının kazandibinin altının yanmamasıyla ilgisi var mı?
    Yoksa bu tamamen benim kabiliyesizliğimden mi kaynaklanıyor
    :çok üzgünüm:
     
  6. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  7. sxuxtlxux gayfe

    sxuxtlxux gayfe prenslerim Üye

    Katılım:
    19 Mart 2007
    Mesajlar:
    3.218
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    106
    defalarca yaptım bu tatlıyı.çok seviyorum
    ama her yapışımda ayrı bi rezalet yaşadım
    hiç tutmadı.artık usandım dışarıdan alıp yemeye karar verdim
    kaç tepsi yaktım haddi hesabı yok
    sanırım ben tepsi seçimini iyi yapamayanlardanım
    nasıl bir tepside yapıyorsun
     
  8. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  9. Cilek

    Cilek 03.10.2010 Pro Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.674
    Beğenildi:
    34
    Ödül Puanları:
    153
    muhallebi tamam kolay ama bu altını yakma işi çok zor bide rulo nasıl yapıcaz ki onu. en sevdiğim tatlı ama ben onu yapamıyorum :KK43:
     
  10. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  11. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    canım ben borcamda yapmıyorum
    şimdi şöyle söyliyim hani böyle gri metal tepsiler vardır yaa onlarda da olmuyor yanmıyor
    benim yaptığım tepsi hani böyle biraz içi parlak olur çiçek deseni fln olur içindeo tepsinin adı nedir bilmiyorum yaa:1no2:
    anlamışındır umarım tarif etmeye çalıştığım tepsiyi
    25x30 cm ebatında ocak üstüne oturacak cinsten olsun
    harlı ateşte çevire çevire yakıcaksın
    sonra zaten karamelize olmuş pudra şekerinin kokusu gelmeye başlıyo o zaman yandığından emin olabilirsim

    kolay gelsina.s.
     
  12. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  13. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    canım doğru tepsiyi kullanmak çok önemli gri metal tepside fazla yanmıyo ve o tepside çok zor oluyo yakmak çünkü o tepsi kendini yakıyo tatlıyı yakmıyokaydirigubbakcemile3

    dediğim gibi hani böyle matel değilde biraz daha parlak içi çiçek desenli tepsiler olur yaa onlarşla çok iyi yanıyor

    ayrıca buzdolabına koy 2-3 saat beklet sonra kolayca rulo olucaktır spatula yardımıyla
    ben plastik spatula ile rulo yapıyorum plastik eğrilip büğrüldüğü için daha kolay oluyorŞeniz
     
  14. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  15. FxixnFxixk

    FxixnFxixk PüFFF Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    3.176
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Galiba emaye tepsilerden bahsediyorsun :çok üzgünüm:
    Ondan da bende yok ki ..
    Kazandibini bu tarifle bir kere daha deniyeceğim eğer olmazsa sana gelirim yemeğe artık :1hug:

    Çok da severim bak şimdi nasıl canım çekti :çok üzgünüm:
     
  16. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  17. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    tutar tutar ben bile yapabiliyorsamkaydirigubbakcemile3
    dışardan alınca benim içim rahat etmiyor
    çünkü ben light sütle fln yapıyorum
    istersen esmer şekerde kullanabilirsin
    ve ben vanilya da koymuyorum içine tadını bozmasın diye

    tepsi tarifini yaptım gri metal olmucak
    biraz parlak içi çiçek desenli olanlardan olucak
     
  18. 18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : mltm87
  19. mltm87

    mltm87 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    16 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.343
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    evet evet emaye ayy sağol valla googledan emaye tepsi yazdım baktım doğru tepsiymiş hatta onunda içi çiçekklikaydirigubbakcemile3

    inşallah olur yaa elimden gelse yapıp gönderirim valla
    ama bu tarif gerçektende en kolay tarif diğerleri hep fırında yakıyo kazandibini
    metal tepside yapınca da azcık yanıyo fakat tepside çok yanıyor
    emyede o sorun olmuyo hem yakımı daha kolay oluyor hem temizliği daha kolay

    kolay gelsin canım olucak inanıyorumsüprizzzzzsüprizzzzz