Keçiboynuzu ile Zayıflama

Konusu 'Güncel Diyet Haberleri' forumundadır ve tulipbs tarafından 10 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    10 Haziran 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  1. tulipbs

    tulipbs Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    378
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Öğünlerden bir saat önce çiğ olarak tüketeceğiniz 2-3 tane keçiboynuzunun sizi nasıl uzun müddet tok tuttuğunu hayretle gözleyebilirsiniz.
    Olgun keçiboynuzunu çiğ olarak tüketmek gerekir ve de uzun uzun ağızda çiğnenmesine özen gösterilmelidir. Nasıl oluyor da keçiboynuzu tokluk duygusu veriyor? Sindirimin ağızda başladığını ve iyi çiğnemenin sindirimi ne kadar kolaylaştırdığnı biliyoruz. ıyi çiğneme, fiziksel olarak midenin vazifesine büyük oranda katkıda bulunur. Kısaca, besinleri dişlerimiz yardımıyla ezerek parçalarız. Ancak, bu işin bir de kimyasal olarak parçalanması vardır. Kimyasal sindirim, ağız salyasında başlar, midede devam eder ve bağırsaklarda son bulur. Besinler, yağ (lipid), şeker (karbonhidrat) ve protein içerirler. Besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinler vücudumuz tarafından emilemezler. Emilebilmeleri için mutlaka, önceden vücudumuz tarafından üretilen enzimler yardımıyla kimyasal olarak parçalanarak emilebilir hale dönüştürülmeleri gerekir. Sindirim sistemimizde, en az yirmibeş tane birbirinden farklı kimyasal parçalayıcı enzimler bulunmaktadır. Ağız salyasında, midede ve bağırsaklarda, besinlerin içerdiği şekeri, yağı ve proteinleri kimyasal olarak parçalayan ve emilebilir hale getiren yani, vücudumuz tarafından kullanılabilir şekere, yağa ve proteine dönüştüren enzimler bulunur.

    Bu enzimler üç ana grupta toplanır:
    Proteinleri parçalayan enzimlere PROTEAZ
    Yağları parçalayan enzimlere LıPAZ
    Şekeri parçalayan enzimlere AMYLAZ


    Yemekten bir saat önce çiğneyerek tüketilen 2-3 adet keçiboynuzu, lipaz ve amylaz enzimlerini frenleme (inhibe etme) özelliğine sahiptir. Kısaca, bu enzimlerin aktivitesini düşürür. Bu sayede, besinlerin içerdiği yağ ve şeker çok daha az oranda parçalanırlar. Parçalanmayan yağ ve şeker vücudumuz tarafından kullanılamıyacağı (emileme-yeceği) için dışkıyla kullanılamadan dışarı atılır. Unutmayınız, besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinlerin bir çoğu vücudumuz tarafından kullanılamaz. Kullanılamadıkları için de bunlardan enerji almamız mümkün değildir. Kullanılabilmeleri için, vücudumuzda bulunan lipaz, amylaz ve proteaz enzimleri tarafından, vucudumuzun kullanabileceği (emibileceği) yağ, şeker ve proteine dönüştürülmesi gerekir.

    Zayıflamak isteyenler şekere karşı ölçülü olmak zorundadırlar.
    Eğer, şeker veya tatlı tüketimine karşı iştahınız varsa, hiç çekinmeden altı-yedi tane keçiboynuzu tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu tüketimi tatlıya karşı olan iştahınızı giderirken, size kilo da aldırmayacaktır. Bu arada ne kolestrolünüz ne de kan şekeriniz yükselmeyecektir. Şeker hastaları çekinmeden keçiboynuzu tüketebilirler. Olgunlaşmış keçiboynuzu (kahverengi-siyah) çiğ olarak tüketilmelidir. Çiğ olarak tüketilen keçiboynuzu kan şekerini yükseltmez. Şeker hastaları da çekinmeden günde 5-6 adet keçiboynuzunu çiğ olarak tüketebilirler. Bu kural keçiboynuzunun pekmezi için kesinlikle geçerli değildir.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Mayıs 2009
  2. 11 Haziran 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  3. tulipbs

    tulipbs Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    378
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben kullanmaya başladım ve inanılmaz tok tutuyor
     
  4. 16 Haziran 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  5. tulipbs

    tulipbs Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2007
    Mesajlar:
    378
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    galiba pek fazla kişinin dikkatini çekmemiş bu konu ama inanın arkadaşlar ben çok büyük faydasını gördüm ve kullanmaya da devam ediyorum hem bağırsakları da güzel çalıştırıyor tatlı isteğini karşılıyor
    herkese tavsiye ederim
     
  6. 16 Haziran 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  7. EU1

    EU1 Guest

    ben keçiboynuzunu çoook severimm katur kutur yemesı çok hoş ama yerken cekınırdım tatlı yaa kılo aldırabılır sanırdım valla bunu okuyunca cok mutlu oldummm saol tatlımŞeniz
     
  8. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  9. EvrimKuzey

    EvrimKuzey Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    9.629
    Beğenildi:
    140
    Ödül Puanları:
    153
    Çok sevindim buna.. özellikle de aksam canım tatlı bir şeyler istediğinde iki tane yiyorum, çok güzel bastırıyor, içim de rahat. Ama aç karnına olmasına dikkat ediyorum yerken..
     
  10. 6 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  11. minec

    minec Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tulipbs; merhaba yeni üye oldum.keçiboynuzu çiğneme olayı nasıl gidiyor. zayıflatan yanı varmı?
     
  12. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  13. simeranya

    simeranya Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2007
    Mesajlar:
    187
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    amaning viyaninanin göbeginde nerede bulabilirim ben keciboynuzunu.... bulsam basda babamin astimina kür yapacam yaa....
     
  14. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  15. svn

    svn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2008
    Mesajlar:
    4
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bunu öğrendiğim çok iyi oldu yarın hemen gidip keçi boynuzu alıcam ellerine sağlık
     
  16. 10 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  17. rosay

    rosay Guest

    ya ben bunun yendiği bilmiyodum çok kötü bir görünümü var nasıl oluyo yenmesi
     
  18. 10 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tulipbs
  19. esyn

    esyn Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    23 Mart 2007
    Mesajlar:
    2.868
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148

    Valla çokgüzel oluyor yemesi içinden bal gibi bişeylerde çıkıyor yerken ama çekirdeklere dikkat ....:mymeka: