Kek DiViDi

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve aime21 tarafından 9 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    9 Ekim 2009
    Konu Sahibi : aime21
  1. aime21

    aime21 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.353
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yillar önce internetden aldigim bir tarifi eklemek istiyorum size....

    Sos için; küçük bir tencereye, süt, un, kakao ve margarini aktarin. Sürekli karistirarak orta isili ateste koyulasip kaynayincaya kadar pisirin. Kaynamaya baslar baslamaz ocaktan alip sogumaya birakin.

    4 Adet yumurta (oda sicakliginda)
    2 su bardagi toz seker
    1 su bardagi dövülmüs ceviz içi
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    3 yemek kasigi kakao
    1 su bardagi margarin (ilitilmis)
    1 su bardagi süt (sicak olacak)
    4 su bardagi un

    Kakaolu sos için
    1 su bardagi süt
    1 yemek kasigi un
    2 yemek kasigi kakao
    50 gr margarin

    Kek için; mikser kabina yumurta ve toz sekeri koyup yaklasik 5 dakika, seker eriyene kadar çirpin.Üzerine kakaoyu, eritilip ilitilmis margarini, sicak sütü ve vanilyayi ekleyip çirpmaya devam edin. Simdi de ceviz içi, vanilya, kabartma tozu ve unu katip karistirdiktan sonra, hamuru, 12 adet yaglanmis küçük kek kalibina, kaliplarin yarisina gelecek sekilde paylastirin. Sonra da firin tepsisine dizip 175 dereceye ayarli firinda 25-30 dakika pisirdikten sonra çokarin. Soguyunca kaliplarindan çikardiginiz kekleri servis tabagina dizip ilik sosu üzerlerlerinde gezdirerek servise sunun.