Kek Dolması

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 12 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    Keki için önce yumurtalarla şekeri 4-5 dk çırpın. Benim 1 yumurtam çift sarılı çıktığı için 4 yumurta kullandım. Sütü ekleyin biraz daha çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin. Koyu tahin kıvamına gelen keki önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin. Ben bu kekte ilk defa Dr. Oetker'in Premium Şekerli Vanilini kullandım ve keke verdiği tattan çok hoşlanmadım. Kek pişerken çikolatalı sosunu hazırlayın. Sos için gerekli malzemelerle hazırladığınız kremayı soğuması için bir kenara alın. Fırından çıkan kekin üzerinden bıçak yardımıyla bir kapak çıkarın.