Kek yapmadaki altın kurallar (kek uzmanından:)))

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ikoncan85 tarafından 13 Mart 2010 başlatılmıştır.

    13 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  1. ikoncan85

    ikoncan85 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.073
    Beğenildi:
    5
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    merhaba kızlar kek kolay gibi gözüksede bazı zorlukları vardır,örnek olarak kimi kek kabarmaz sünger gibi olur,kimi kekte yumurta kokar,yada unu fazla kaçıp sert olmuştur.bende zamanla kendimi geliştirip bu seviyeye geldim :kedi:gerçekten güzel kek yaptığım söylenir ee birazda yapıyorum yanizemuszemus neyse benimde bu zamana kadar yaptığım belli başlı uyguladığım ufak püf noktaları var belki aramızda yeni evlenicekler yada evliler bilmeyenler olabilir onun için bende bazı püf noktaları vermek istedim buyrun kızlar umarım işinize yarar...
    1.yumurta sayısı ne kadar az olursa kekiniz okadar iyi kabarır.(maks.3 adet)
    2.yumurtayı çırparken ilk önce bir fiske tuz katarsanız karışımın nasıl kabardığını göreceksiniz.
    3.unumuzu mutlaka eleyip koyalım buda kabarmasında oldukça etklidir.
    4.kabartma tozumuzu en son koymalıyız.
    5.kabartma tozunu koyduktan sonra en fazla 1,5 dakika çırparsak kekimizin daha iyi kabardığını göreceksiniz.
    6.karışımımızı karıştırıken asla metal kaşıkla değil tahta kaşıkla çırpmalıyız.
    7.daima soğuk fırına atılmalıdır.
    8.ilk 20 dakika asla fırının ağzını açmamalıyız yoksa kekimiz söner.
    9.kekimizi fırından hemen çıkarmalıyız yoksa söner.
    10.fırından çıktıktan sonra hemen kesmeyelim yiyeceğimiz zaman dilimleyelim yani yiyeceğimiz kadar bu daha uzun ömürlü olmasını sağlar..


    umarım sizlere faydalı olur arkadaşlar herkese bol bol kek yapmalaropuyorumnanaktan
     
  2. 13 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  3. missingandmygirl

    missingandmygirl Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2010
    Mesajlar:
    776
    Beğenildi:
    35
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    28
    tesekkurler :)
     
  4. 13 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  5. whiteice67

    whiteice67 Üye Pro Üye

    Katılım:
    16 Aralık 2007
    Mesajlar:
    646
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    8
    Ödül Puanları:
    16
    teşekürler canım bilgiler için
     
  6. 13 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  7. ikoncan85

    ikoncan85 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2009
    Mesajlar:
    2.073
    Beğenildi:
    5
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    rica ederimboshayallersmile
     
  8. 13 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  9. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK BAYRAK Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    65.439
    Beğenildi:
    6.724
    Beğendikleri:
    3.628
    Ödül Puanları:
    113
    Teşekkürler canım güzel bilgiler bunlar..kaydirigubbakcemile3
    Bir tanede benden olsun kek yapılacağı zaman yumurtaları dolaptan erken çıkarırsak çok güzel kabarıyor.. kaydirigubbakcemile5
     
  10. 13 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  11. alpcim123

    alpcim123 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    61
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    mrb canım daha bugün kek yapmıstım bende ama kabarmadı yine körolsıca benim fırınım arçelik turbo asagıdaki sadece derece ayarı yapılanlardan bir türlü güzel pişirmiyor ne tip bir fırın kullanıyosunuz bi anlatın cünkü annemlerde yaptıgım tüm kekler tutuyorkaydirigubbakcemile2
     

    Ekli Dosyalar:

  12. 13 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  13. alpcim123

    alpcim123 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    9 Mart 2010
    Mesajlar:
    61
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    birde soguk fırına atın demişsin kız ilk defa senden duyuyorum usta ascılar hep bizi kandırdımı yoksa denenip onaylanmıs birseymi
     
  14. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  15. shekerkizcandy

    shekerkizcandy Mutlu♥♥ Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2009
    Mesajlar:
    5.622
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    Kekleri kabarmayan hanımlar bu da benden.Kekin kabarık olmasını sağlamak için içerisine karbonat koyun.Muhteşem kabarıyor ...
     
  16. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  17. CennetKokulum

    CennetKokulum kuzusu'nun kuması Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    2.653
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sagol ıkoncan ama hep kabarma konusunda yazmıssın ben sıcak fırına koyuluyor sanıyodum
    pekı en guzel ıslak kekın sırlarınıda verırmısın bazen kımı yerı kuru kalıyor
     
  18. 14 Mart 2010
    Konu Sahibi : ikoncan85
  19. UfuruktenPrenses

    UfuruktenPrenses twitter@UfuruktenPrnses Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    11.389
    Beğenildi:
    17
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    Soğuk fırını ilk kez duydum.
    aksine ısınmış fırına koyun derler..??