Kek'li Baklava-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Hamuru İçin:
    1 çay kaşığı sıvı yağ
    1 çay kaşığı yoğurt
    1 kabartma tozu
    1 yumurta
    vanilya
    aldığı kadar un


    Keki için:
    3 yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı öğütülmüş fındık
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    aldığı kadar un not:KK43:kekten katı olacak)
    şerbeti için:
    5 bardak şeker
    6 su bardağı su

    Hamurdan 20 tane toplar yapılır,hamurları merdane ile tek tek açıp 10 tanesini birden tepsi büyüklüğünde açılır, arasına kek dökülür,kekin üstüne diğer 10 tane açılmış hamur konulur. daha sonra baklava dilimi şeklinde kesilir,üstüne sıvı yağ gezdirilir ve fırına verilir piştikten sonra şerbet dökülür. afiyet olsun