Kekli baklava

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve bengisuyum tarafından 15 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    15 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bengisuyum
  1. bengisuyum

    bengisuyum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    97
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    SÜPER DEĞİŞİK VE HAFİF:KK66:

    En başta şerbetimizi kaynatalım. Suyumuzu şekerimizi ekleyip kaynatalım. Birazda limonu ekleyip kaynadıktan sonra bir tarafa alalım soğuya dursun

    HAMURU İÇİN

    2 Yumurta
    1 Çay bardağı sıvı yağ
    1 Çay bardağı süt
    1 Paket kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı tuz
    Açmak için mısır nişastası

    KEKİ İÇİN
    3 Yumurta
    1 Su bardağı şeker
    1 Su bardağı un
    1 Su bardağı ceviz
    1 Paket kabartma tozu

    ŞERBETİ İÇİN

    3 Su bardağı su
    3 Su bardağı şeker
    Yarım limon suyu

    Hamuru için önce yumurtalarımızı kıralım.Bir çatal yardımı ile çırpalım.Üzerine diğer malzemelerimizi ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.Bu hamurdan toplam yirmi tane küçük küçük bezeler yapalım.Bezelerimizi merdane yardımıyla üzerlerine nişasta serperek yemek tabağı boyutunda açalım.On açtığımız hamuru üst üste koyalım.Diğer on bezemizide aynı şekilde yapalım.Hamurlarımızı koyacağımız tepsi büyüklüğünde biraz daha açalım.Yağlanmış tepsiye ya da borcama ilk katı serelim.Diğer tarafta kekini çırpalım.Önce yumurta ile şekeri çırpıp diğer malzemeleride ekleyip karıştıralım.Tepsiye döşediğimiz hamurun üzerine yayalım.Diğer açtığımız hamuruda kekin üzerine kapatalım.Fırına vermeden istediğimiz şekilde kesip 180 derecede kızarana dek pişirelim.Pişdikten sonra soğuk şerbetini dökelim.Gözünüze zor gelmesin kolları sıvayın girin mutfağa hemen:)Herkese afiyet olsun:)

    resime buradan bakabilirsiniz
     
  2. 15 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bengisuyum
  3. bengisuyum

    bengisuyum Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    97
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Link Paylaşımı Yasaktır.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 3 Temmuz 2013