Kelebek Kurabiye-Resimli

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve aime21 tarafından 17 Kasım 2009 başlatılmıştır.

    17 Kasım 2009
    Konu Sahibi : aime21
  1. aime21

    aime21 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.353
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Internetde gezinirken ilgimi ceken bir kurabiye tarifi....Henüz denemedim, ama görünümü cok hosuma gitti, sizlerle paylasmak istedim.

    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_LJo3Z3oc1Cg/ShgaOtC4jUI/AAAAAAAAD-A/iumvIiGYmAI/s400/DSCF0763.jpg

    Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın içerisinde elinizle iyice karıştırın.
    Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
    2 su bardağı un ve 1 su bardağı nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
    Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın. (bu aşamada ben 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave ettim.)

    1 su bardağı nişasta
    2 su bardağı un
    150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
    1 paket vanilya
    1 su bardağı pudra şekeri
    1,5 çorba kaşığı kakao
    1 yumurta
    1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu

    Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
    Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin.
    Buzdolabından çıkardığınız ve bir kaç dakika oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz iki hamuru da aynı büyüklükte açın (ben hamurlar daha düzgün açılsın ve üst üste koymak kolay olsun diye iki streç film arasında açtım) ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun.
    Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin.(hamurları rulo olarak sararken biraz sıkı sarın, boşluk kalırsa keserken şekil bozuk oluyor).
    Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.(kelebeğin antenlerinin düzgün olması için)

    http://2.bp.kadinlarkulubu.com/_qW2bxzqIxPA/ScN6FleqB3I/AAAAAAAABr4/4xM_lb3r_TE/s400/kelebek+kurabiye1.jpg

    Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp, streç filme sarıp dondurucunuzda yarım saat bekletin.(Yoksa düzgün kesemezsiniz).

    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_qW2bxzqIxPA/ScN6F5x4ObI/AAAAAAAABsA/IGyD5ydB-r0/s400/kelebek+kurabiye2.jpg

    Soğuyup biraz sertleşen hamurların bitiş yerleri üste gelecek şekilde sade ve kakaolu hamuru yan yana getirin ve birbirine hafifçe yapışmasını sağlayın.

    Keskin bir bıçak yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.

    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_qW2bxzqIxPA/ScN6F_iMlwI/AAAAAAAABsI/-7q_h4mHgYw/s400/kelebek+kurabiye3.jpg

    Dilimlediğiniz parçaları tezgâhın üzerinde sıralayın (hamurlar çok sert olduğu için bir kaç dakika şekil alabilecek yumuşaklığa gelmesini bekledim).
    Başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla tam ortalarından hafifçe sıkarak ortaya doğru birleştirin (kelebeğin kanatlarının oluşması için).
    Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.

    Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Kelebek şeklini alan hamurları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 160 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.

    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_LJo3Z3oc1Cg/ShgaOymPzGI/AAAAAAAAD-I/p1PFUjremCA/s400/kelebekurabiye.jpg
     
    Son düzenleme: 17 Kasım 2009
  2. 17 Kasım 2009
    Konu Sahibi : aime21
  3. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    acemi peri bu tarfi daha önce vermişti
     
  4. 18 Kasım 2009
    Konu Sahibi : aime21
  5. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438