Keledoş (VAN)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve ferday tarafından 5 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2008
    Konu Sahibi : ferday
  1. ferday

    ferday Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    497
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]


    Van'ın en meşhur yemeklerinden biri olan Keledoş, döğülmüş buğdayla yapılır. Baharat ağırlıklı ister acılı ister acısız yenilen buz gibi ayranın yanında muhteşem yemek olan keledoş Van halkının vazgeçilmez yemeklerindendir.



    MALZEMELER:
    1. Kavurma eti
    2. Yarım su bardağı nohut
    3. 1 su bardağı den(Döğme)
    4. yarım su bardağı yeşil mercimek
    5. İki avuç ak pancar
    6. 3 yemek kaşığı tere yağı
    7. 2 su bardağı kurut

    YAPILIŞI:
    Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur. 10-15 dakika kaynatılır. Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirilir, üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır.
     
  2. 7 Haziran 2009
    Konu Sahibi : ferday
  3. zeyno xan

    zeyno xan ez welatım Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2008
    Mesajlar:
    302
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    86
    ooff olsada yesek bizdede çok yapılır ben çok severim
    üzelikle kışın çok yapılır
     
  4. 2 Temmuz 2013
    Konu Sahibi : ferday
  5. sabahvesen

    sabahvesen B.k:75.5 G.k:69 :) Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    11.273
    Beğenildi:
    7.136
    Ödül Puanları:
    193
    ilk defa duydum ama lezzetli görünüyor