Kelek turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 21 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim. Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım. Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim. Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım. Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim. Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarına sarımsakları serpiştirelim. Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim. Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım. Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım. Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim
    kaynak:forumdas.net
     
  2. 21 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Oy oy bayilirim kelek tursusuna, anacigim ne güzelde yapardi. canim cekti ya.
    bu tarifdeki gibi degildi tabi ama bunuda denemek lazim.
     
  4. 30 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. all-is-well

    all-is-well pöff Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    82
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    76
    bu tariftekini deneyen varmı aranızda kızlar.bende yapmayı düşünüyorum da.güzel olurmu diye tereddütteyim. kafamçokkarıştı