Kepek Unlu, Cekirdekli Tuzlu Biskuvi

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve tılsım33 tarafından 1 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2008
    Konu Sahibi : tılsım33
  1. tılsım33

    tılsım33 Guest

    Cayin yanina yada kahvaltilarda cesit olarak yenebilecek yapimi cok kolay Amerikan tuzlu biskuvisi



    Malzemeler:

    1 1/2 bardak un+1 1/2 tatli kasigi kabartma tozu

    3/4 bardak kepekli un

    1 cubuk tereyagi (125gr)

    1 1/2 cay kasigi tuz

    2-4 yemek kasigi sut

    1 yumurta

    Yapılışı:

    Unlari, kabartma tozunu, tuzu bir kaba alin.
    Icine dolaptan cikarilmis yagi bicakla kiyin ve parmak uclarinizla yedirin hamura
    Yumurtayi ve sutu ilave edip acilabiliecek ama sertce bir hamur elde edin. Daha fazla yogurmayin.
    Unlu tezgahta yada tahta ustunde merdane ile yarim cm kadar incelikte acin.
    Actiginiz hamurun ustune sut surun. Sonra susam, hazir aycekirdegi ici ve varsa kabak cekirdegi icinden duzgunce heryerine serpistirin. (Isterseniz hashas, corekotu ilede deniyebilirsiniz.) Elinizde varsa iri taneli tuz yada normal tuzdanda ustune biraz serpistirin.
    Merdane ile ustunden hafifce gecerek cekirdeklerin hamurun icine gecmesini saglayin.
    Keskin bir yuvarlak kalip yada una batirilmis bardakla daireler kesip yaglanmis tepsiye hafif araliklarla dizin. Bu asamada tepside daireleri ikiye bolup biraz arasini acarak yarim ay seklindede pisirebilirsiniz.
    350F (175C) derecede hafif kizarmaya baslayana kadar yaklasik 15 dakika pisirin.