Kepekli Lorlu Nefis Poğaça(Resimli)

Konusu 'Poğaçalar' forumundadır ve pinaripekci tarafından 18 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    18 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  1. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    hem hafif hem lezzetli

    süt,un,kepek,yumurta,maya tuz ve su,sıvı yağ hamur şekline getirilip güzelce yoğrulur..1 saat bekletilir..

    500gr un
    50 gr kepek
    1 yumurta
    1 bardak ılık süt
    1/2 çay bardağı sıvı yağ
    ılık su
    tuz
    1 paket instant maya
    içine istenilen malzeme koyulabilir ben lorlu yaptım
    üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
    1 fincan susam

    tepsimiz yağlanıp mayalanmış hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak iç malzemesiyle doldurulur. elimizle şekil verdikten sonra tepsiye sıralanır..üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam ekilir..170 derece fırında uzerlerı kızarıncaya kadar pişirilir.afiyet olsun canlar..
     
  2. 18 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  3. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]



    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 18 Ağustos 2009
  4. 19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  5. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    pinarcim inan nefis görünüyorcokacimcoook
    simdi olsada nasil yenir anam bide cay var yaninda yok yok dayanamayacammafoldumben
    pinarim kepek derken ben bunu anlayamadimfisfisfis ay cok cahilim yaaaaa:kedi:
    canim ellerine emegine saglikopuyorumnanaktana.s.
     
  6. 19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  7. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    balım kepek unu falan oluyor ya onun tamamen kepek olan hali yani unla karışık değil saf kepek.kuru erzak satan yerlerde bulunur.bize niğdeden geldi yengem memleketine gitmişti o getirdi zaten onda yaptık bunu çok lezzetli oluyor ama tavsiye ederim..çok teşekkür ederm cnm bnm..opuyorumnanaktan:1hug:a.s.
     
  8. 19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  9. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    güzel görünüyo ellerine sağlık
     
  10. 19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  11. gullerdiyari

    gullerdiyari hayat beni nden yoruyosun Pro Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    3.334
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    146
    hhm tamam canim alisverise gittigimde bi bakayim hic almadim sagolasinopuyorumnanaktan
     
  12. 19 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  13. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkür ederim gülüm..opuyorumnanaktan
     
  14. 4 Kasım 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  15. netertua

    netertua Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    2.111
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    şuan evde kepek yok ama kepekli un var ondan denesem şimdilik, olur mu?
    çarşıya çıkınca alrıım kepek.
    tarif için teşekkürler.
     
  16. 4 Kasım 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  17. adilemir

    adilemir Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    25 Nisan 2009
    Mesajlar:
    16.251
    Beğenildi:
    4.322
    Ödül Puanları:
    238
    nam nam...yemede yanında yat...hımmm nefıs..olsada yesek... cokacimcoook
     
  18. 4 Kasım 2009
    Konu Sahibi : pinaripekci
  19. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    bence olur cnm çünkü kepeği ayrı almamızdaki maksat şu bizim: genellikle kepekli un diye çok az kepek ve boyar madde ile beyaz un satıldığını düşünüyorum ben..oysa böyle olduğunda sen yaptığının kepekli olduğundan emin oluyorsun..o manada bir dahaki sefere kepekle yapmanı tavsiye ederim..lezzet olarakta aradaki farkı eminim hissedeceksin..opuyorumnanaktan

    hadi adileciğim mutfağa o zaman hadi bi koşu:eek:opuyorumnanaktan