Kerebiç

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve buse_burcu tarafından 9 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    9 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : buse_burcu
  1. buse_burcu

    buse_burcu rabbim sana emanet Üye

    Katılım:
    24 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.164
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bu malzemelerden 36 adet çıkıyo
    yalnız kerebiçin kalıbı oluyo ama kalıpla deilde elinizlede normal kurabiye şekli verebilirsiniz



    malzemeler:

    3 yumurta
    1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır)
    1 su bardağı yoğurt
    1 su bardağı ayçiçek yağı
    1 paket oda sıcaklığında margarin
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Aldığı kadar un unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz

    iç malzemesi:

    2.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
    1 yada 1.5 tatlı kaşığı damak zevkinize göre tarçın
    yarım su bardağı susam
    yarım çay bardağı da hindistan cevizi
    2 yemek kaşığı pudra şekeri

    Hazırlanması:

    bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
    hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup karştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1.5 kaşık ilave edip ağzını kapatın.
    daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın. kalıptan çıkarmak içinde kalıbın ucunu bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurarak çıkartın.
    tüm hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın.hafif yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin.(püf noktası üzerileri kızarmayacak)
    kurabiyeler pişdikten sonra hafif soğumasını bekleyip üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri dökülüp servis yapılır.