Kereviç(resimli)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve berrin.y tarafından 11 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    11 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  1. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    harika bir lezzet uzun sure saklayabiliceginiz bir kurabiye

    unu eleyin

    Malzemeler:
    2 yumurta
    Yarım paket marğarin(oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı zeytinyağ
    1 çay bardağı yogurt
    3 çorba kaşığı pudra şekeri
    yarım çay bardağı irmik
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    un
    İç Malzemesi
    iri çekilmiş ceviz veya fıstık
    1 tatlıkaşık tarçın
    1 çorba kaşık pudra şekeri
    üzerine dökmek için: pudra şekeri

    Yapılışı:
    Yarım paket margarini kabımıza koyalım sıvıyağ,2 yumurta ,yoğurtu da ekleyip karıştıralım biraz un

    ekleyelim ,irmiği ekleyelim , vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım az az aldığınca unu ekleyip

    yumuşak hamur elde edelim.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucumuzda açalım ortasına fıstıklı

    karışımdan koyup kapatıp kalıpta şekil verebiliriz.Isıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.Kereviçimiz

    soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim.

    Not:Kereviç kalıbı kullanabiliriz.
     
  2. 11 Eylül 2010
    Konu Sahibi : berrin.y
  3. berrin.y

    berrin.y ............. Üye

    Katılım:
    12 Eylül 2009
    Mesajlar:
    293
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86