Kereviz saplı et sarması

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    mantar sote veya patatesin yanında servis yapınız.

    Et parçasını, et döveceği ile, kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun

    1/2 kg'lık bir et dilimi
    100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti
    1 çorba kaşığı dolma fıstığı
    1 çorba kaşığı şam fıstık
    1 çay bardağı bezelye
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış
    küçük baş soğan
    kekik
    kereviz sapı
    tuz
    tane karabiber

    Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin, onun üzerine de sırasıyla tüm malzemeleri yayın, kenarlarını içeri toplayarak, içini dağıtmadan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın.
    Bağladığınız ruloyu yağlı kağıtla bohçalayıp, tencereye yerleştirin, tuz, tane karabiber, kereviz sapı ve kekik ilave edip, kırkbeş dakika pişirin. Soğuduğunda ipleri açıp, ince ince dilimleyin,