kereviz saplı kremalı makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve acemiperi tarafından 30 Mart 2009 başlatılmıştır.

    30 Mart 2009
    Konu Sahibi : acemiperi
  1. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    kereviz yemeği yaparken bazen sapları artar. artan kereviz saplarından leziz ve sağlıklı bir makarna yaptım. bir makarna canavarı olarak tavsiye ederim



    yarım paket makarna
    2-3 kerevizin sapları (yaprak olmayacak)
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 yemek kaşığı hazır krema
    tuz, karabiber
    kırmızıbiber (istenirse)

    Makarnamızı ekleyip güzelce haşlıyoruz.
    Kerevizin saplarını güzelce yıkayıp küçücük doğruyoruz.
    Haşlanmış makarnayı ocağa alıp kerevizleri ve kremayı ekliyoruz. Birkaç dakika pişiriyoruz. Tuz, karabiber ve biraz sıvıyağ ekledikten sonra ocaktan alıyoruz.

    Kerevizi diri sevmiyorsanız makarnaya eklemeden önce sıvıyağda biraz çevirebilirsiniz.
    Bu makarnada kerevizin o keskin kokusu ve tadı yok. Çocukların da seveceğini düşünüyorum
     
  2. 30 Mart 2009
    Konu Sahibi : acemiperi
  3. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    aynı tarif brokoli ile de gayet başarılı oluyor
    bilgilerinize