Kereviz Soslu Makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Nida tarafından 10 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    10 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : Nida
  1. Nida

    Nida Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.179
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Kereviz saplari yapraklarindan ayiklanir, yikanir ve ufak ufak dogranir
    Sogan, kirmizi paprika, sarmisak ince ince kiyilir.
    Hepsi zeytinyaginda kavrulur…
    Ardindan domatesler, sarap , tuz , karabiber ve kekik eklenir..
    Eger domates püresi kullaniyorsaniz suya gerek yok…Domatesle yapiliyorsa tarif biraz su eklenmesi taviye edilir…

    Tarifimiz pistikten sonra makarna yada Spagetti`nin üzerine dökülüp afiyetle yenir..
    Eger arzu ederseniz üzerine rendelenmis kasar yada Parmesan peyniri ekleyeblirsiniz…
    

    2- 3 adet Kereviz sapi
    2 Sogan
    1-2 dis sarmisak
    1-2 adet kirmizi paprika (yada yesil sivri biber)
    3-4 adet Domates ( yada domates püresi de ayni islevi görür)
    Yarim cay bardagi kirmizi sarap ( Arzuya göre eklenmeyebilir de)
    Zeytinyagi
    Tuz
    Kekik
    Karabiber
    su
    Makarna yada Spagetti

    Afiyet olsun