Kerevizli Tavuk-Resimli

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    çin mutfağından değişik bir tat ama çok lezzetli

    Sıcak sıcak, pilavla servis yapabilirsiniz

    250 gr ince dilimler halinde kesilmiş fileto tavuk göğsü
    Yarım çay kaşığı tuz
    1 yumurta beyazı
    1 yemek kaşığı mısır nişastası
    4 yemek kaşığı sıvı yağ
    4 ince dilim soyulmuş ve ince ince doğranmış taze zencefil (yada toz zencefil)
    2 adet taze soğan (5 cm'lik parçalara bölünüp uzunlamasına ince ince doğranmış)
    1 sap dilim dilim kesilmiş taze kereviz sapı
    1 adet yeşil biber
    2 yemek kaşığı soya sosu
    1 yemek kaşığı şeker yada bal ya da sherry ekler.)

    Bir kase içine yıkadığınız, dilimlenmiş tavukları koyun. Tuzu, yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin, iyice karıştırın.
    Wok içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyin. Tavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırın. Pişen tavukları başka bir tabağa alın.
    Ateşin altını iyice açın ve Wok'un içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyin. Sırasıyla biber, kereviz sapı, zencefil ve yeşil soğanı ekleyin. 30 saniye boyunca karıştırın.
    Tavukları ve soya sosunu ekleyin. Hepsini 1-1.5 dakika çevirerek karıştırın.
     
  2. 16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106