Keşkek (Resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Rumeysaa tarafından 13 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  1. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Isparta, Denizli, Ordu Burdur ve Amasya, ege yörelerinde yapılan bir tarif

    Bir Çömlek Hazırlayın.

    800 gr Aşurelik bütün buğday
    1 küçük kase nohut
    yarım kilo et(tavuk eti koyarsanız 3 adet but)
    sosu için;
    tereyağı
    salça

    Çömleğin en altına eti yerleştirin üzerine yıkanımş olduğunuz nohut, buğdayı ve 1 çorba kaşığı tuzu ekleyin. hazırladığımız malzemenin üzerini 10-15 cm geçecek kadar suyu ekleyin. Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyulur ve sabaha kadar fırında bekletilir. Fırından alınan keşkek büyük tahta kaşık yardımı ile iyice ezilir (tavuk koymuşsannız kemiklerini almayı unutmayın )
    tabaklara alındıktan sonra üzerine salçalı sos dökülerek servis yapılır. (Aynı şekilde düdüklü tencerede de yapabilirsiniz kısık ateşte 2 saatte pişer)
    Afiyet Olsun
     
    Son düzenleme: 18 Mart 2010
    jullyet bunu beğendi.
  2. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
  4. 13 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  5. irem naz

    irem naz Canım OĞLUM Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.713
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    güzel görünüyo
     
  6. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  7. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    tavsiye ediyorum
     
  8. 16 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  9. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    gerçekten de güzel bir şey.(bir ıspartalının ağzından duyuyorsunuz bunları)
     
  10. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  11. pinaripekci

    pinaripekci pinaripekci.blogspot.com Pro Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    3.862
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    148
    rümeysaaaaa içim gitti bacım ne ettin sen boooole yafff.ellerine sağlık balım benım..
     
  12. 24 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  13. KIRMIZIdonluKIZ

    KIRMIZIdonluKIZ Canis Majoris sönüyor : / Pro Üye

    Katılım:
    6 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.916
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    148
    güzel görünüyor eline saglikkaydirigubbakcemile5
    bende düdüklüde yapiomzemuszemus
     
  14. 26 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  15. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    afiyet olsun herkeseee
     
  16. 1 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  17. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    ay canım ya yemek beğenmemek çok günahtır ama Allah günah yazmasın ben hiç sevmiyorum Keşkek'i.. bizim memlekette de düğün, sünnet yemeklerinde verilir genelde.. yani onlarmı yapamaz benim mi ağzımın tadı yok bilemem.. :)
    ama yapanların ellerine sağlık
     
  18. 6 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Rumeysaa
  19. secemce

    secemce Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben amasya merzifonluyum ve vazgeçilmez bayram dügün yemekgimizdir bayılırım olsada yesek geçen annem yapmış getirdi herkez kapışarak yedi helede bol tereyaglı olursa