Keskek tarifi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve esenesce tarafından 22 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : esenesce
  1. esenesce

    esenesce Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Aralık 2008
    Mesajlar:
    31
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    cok kolay arkadaslar bugdayi aksamdan islatin,birde 1parca kemikli kirmizi et bugayin miktarina gore(350grbugdaya 250gr et)hepsini dudukluye at uzerne 2parmak gececek kadar su ekle 1saat kaynat cikinca ayrilmis kemigi at blenderden gecir biraz tuz at uzerimede toz biberli sos afiyet olsuna.s.
     
  2. 22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : esenesce
  3. Teknolog

    Teknolog ŞÜPHECİİ..... Pro Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    canım ellerine sağlık bizdede değişik yapılıyor sanırım seninki şehirli usulü olmuşş..köylerde düğün yeöeği olarak yapılıyor bizde...

    eşimin aileside tavukla yapar dediğini...kemikleri ayıtlanır aynı şekilde piştikten sonra..büyük kaşığı vardı...onunla ezilene kadr çırpılır diyim ben onun tarifini ancak öle anlatabilirim...tuz ayarı yapılır...sonra tabaklara servis edilir üstüne mis gibi terayağ yakılıp servis edilir..ben çok severimm...çocuklarda yemek ayırt etmesine rağmen bayıla bayıla yerler..