Kesme Çorbası (Tokat Yöresi)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve EU1 tarafından 5 Ağustos 2007 başlatılmıştır.

    5 Ağustos 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Tokat Yöresi

    --------------------------------------------------------------------------------

    Kesme Çorbası (Tokat Yöresi)

    Malzemeler
    2 çorba kaşıgı salça
    Erişte
    0,5 çay bardagı
    bulgur
    1 kase kurutulmuş erik(pestil de olabilir)
    2 yemek kaşıgı
    sıvı yağ
    1 küçük soğan
    Tuz,
    nane, yeterince su
    Yapilis Tarifi
    Tenceremize su, tuz ve erikleri koyup kaynatalım.Yumuşayınca bulguru, sonra erişteyi koyalım.Erişteler erimeden ocağımızı kapatalım.Diğer taraftan tavamızda soğanları(çok küçük doğranmış) ve salçamızı kavuralım.Naneyi kattıktan sonra kavurduğumuz malzemeyi çorbamıza karıştıralım.Erişteler erimeden servis yapalım.
    Afiyet olsun...
     
  2. 22 Ekim 2010
    Konu Sahibi : EU1
  3. seboss

    seboss Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Haziran 2010
    Mesajlar:
    69
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    aayyy biz buna bacaklı çorba derdikkkk :KK70:.d.D