Kestane ekeri yapmasn blen varm

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve kelebek1238 tarafından 4 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kelebek1238
  1. kelebek1238

    kelebek1238 ANKARA = AŞKIM... Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.332
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    evde denemek ıstıyorum denemış oldugun uz tarıfler varsa yazarmısınız.:kahve:
     
  2. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kelebek1238
  3. gunesteki_golge

    gunesteki_golge Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2008
    Mesajlar:
    362
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    canım kestane şekerini bende çok seviyorum. biz zamanında annemle kestahaneleri aldık yıkadık haşladık sonra bütün halindesoyduk sonrada şerbete batırdık sonra onlar soğuyunca şerbetini iyice süzdük servis ettik hmmmmm bayıldık çok lezzetli oluyor. aynısı değil tabi ama benziyor ve çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.
     
  4. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kelebek1238
  5. giznur

    giznur GİZem ve ELvin'İN ANnesi Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.042
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    valla canım çekti şimdi okuyunca yaaa.. eşime söyledim yazık pastanenin yolunu tuttu hemen.. cokacimcoook
    evdede kestane bulundurucam artık nede olsa mevsimide geldi ..suda bekletip çizdkten sonra fırında pişirip bütün çıkartılıp sonrada üstüne çikolata sosu dökülebilir..
    ben bir böyle denicem .:sm_cool:
     
  6. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : kelebek1238
  7. oyademir

    oyademir Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Haziran 2008
    Mesajlar:
    328
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    küçük kestane fabrikalarında kuru kestane önce haşlanır daha sonra soyulur ve bebek deniler bohçalama yapılır yani bir tül ile uzunlamasına 5-6 kestane koyulur ve bohça gini sarılarak sıkıca bağlanır daha sonra teneke kazanlara düzgünce yerlesştirilir ve şekeri ve suyu konulur şerbet ile bir süre kaynar daha sonra bebekler açılır ve kestaneler kutulara dizilir. bu tarifi küçü fabrikalar yapıyordu tabi şimdi herşey daha kolay oldu herşeyin özel makinası bu tarifle evde yapabileceksen yap bence bursalıyım ve kestane şekeri fabrikasının karşısında doğdum büyüm ve hatta kızları en yakın arkadaşım arife akşamları sabahlara kadar bunları yapardık