kestane için yardım

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve xoxzi16 tarafından 20 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  1. xoxzi16

    xoxzi16 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.179
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    kızlar pazardan kestane aldım fırında pişrmek istedim
    ama kesipmi koyuluyo yoksa kesilmedenmi emin olamadığımdan iki türlüde koydum a yrabbi kestanelr 10 dakka geçmedi fırından patlama sesleri bi geldi fırınım mahvoldu bütün içi kestane hemen çıkarayım dedim dışardada patlatı mafoldumben
    gelleim sizlere nasıl pişiriyosunuz şunu fırında
    ben ortadan keser tencereye koyar üstüne azıcık su bi tanede şeker atar pişirirdim güya değişiklik yapacaktım ama mahvoldu heryer
     
  2. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  3. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    198
    kesip yapıyorum
     
  4. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  5. xoxzi16

    xoxzi16 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2008
    Mesajlar:
    1.179
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    fırındamı kesip yapıyorsun canım benim kestiklerim patladı zaten
     
  6. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  7. bozo85

    bozo85 Banane, sanane:) Üye

    Katılım:
    4 Şubat 2009
    Mesajlar:
    20.417
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    198
    demek ki kaçmış arada biraz derin kesmedin mi?
     
  8. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  9. PAVURYA

    PAVURYA Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2009
    Mesajlar:
    36
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    önce yıka sonra üzerlerine birer çentik atıp ağzı kapaklı bi teflonda pişir hem çok lezzetli oluyor hem de patlamalarla fırınını mahvetmekten kurtarırsın
     
  10. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  11. Elis

    Elis Guest

    bende kesip yapiyorum ,hic patlama olmadi,acaba arada unuttugunmu patladi,,,
    canimda cekmedi degil yani,bi avuc gonderirmisin bu tarafa:kedi:
     
  12. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  13. Lereenim

    Lereenim Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    4.224
    Beğenildi:
    167
    Ödül Puanları:
    353

    İlginç bir yöntem. Peki kestaneleri çeviriyormusunuz.:)
     
  14. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  15. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.956
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    348
    tam kesme değilde çizik at arkalı önlü daha rahat soyulur
    çiziği attıktan sonra yarım saat 1 saat suda beklet sonra tepsiye koy üzerine elinde su serp biraz
    at fırına
    o patlayanlarda için kurt olanlar yada kurt tarafından yenmiş içi boşluklu olanlar
    kestanelerin delik olmamasına dikkat et bi kaç kez benimde başıma geldi =)
     
  16. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  17. PasakliMinikTanrica

    PasakliMinikTanrica her şey güzel olacak... Pro Üye

    Katılım:
    3 Aralık 2008
    Mesajlar:
    12.797
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    kestaneye bayılırım, genelde pişirmeden yerim pişmesini beklemeye sabredemem
    pişirirkende ortalarına kesik atar suda bekletirim bi saat falan sonra da fırın tepsisine dizerim
    kızarıp nar gibi oluncada alırım zemuszemus
    uff olsa da yesem :asigim:
     
  18. 20 Ekim 2009
    Konu Sahibi : xoxzi16
  19. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ben firinimi son dereceye koyuyorum basta, ônceden isitiyorum (270&#176:KK66: Sonra kestanelere ucundan biraz kesiyorum ve tepsiye dizip arada bir çevirip pisiriyorum. Toplasan 10-15 dakikani alir pisirme süresi. [/B] Nefis oluyor, yemede yaninda yat