Kestane kabukları nasıl kolay soyulur?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve tatu tarafından 2 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  1. tatu

    tatu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    342
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    netten araştırdım kestane nasıl kolay bir şekilde soyulur diye ama bişey bulamadım. soğuk suda bekletip çizin demiş biyerde ama öyle yapıncada soyulmuyo. bi kestane sefası yapalım diyoruz ama yarısı kabuğunda kalıyo. sizin bildiğiniz bi yöntem varmı kızlar?.............cokacimcoook
     
  2. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  3. darkblue

    darkblue Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    820
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    sanırım haşlama yaparken kabuklarının soyulmasının zorluğundan bahsediyorsunuz yoksa kebap yapıldıgında kabuklar sertleşiyor ve kolay çıkıyor kestanelerı boylamasına değilde enlemesıne yarmak gerekiyor suda bekletirken...
     
  4. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  5. tatu

    tatu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    342
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    bende enlemesine kesiyorum, sonra bir saat suda bekletiyorum ve fırına atıyorum. kabuk sertleşsede kolay soyulmuyo. ya içi parçalanıyo yada iç kabukları (tüylü kabuk) kalıyo. belki bi püf noktası vardır diye sordum.
     
  6. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  7. Huli81

    Huli81 Ve yine hüsran ve aci... Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    5.529
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    valla ben kolaylikla soyuyorum suda bekletmeden belkide olay bundadir suda bekleyince yumsuyor olabilir sonra zor soyuluyor,
     
  8. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  9. bartuarda

    bartuarda Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    747
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    cnm ben kestanelerin üzerine artı olarak çizik atıyorum yıkıyorum suda bekletiyorum ve fırına atıyorum onlar kendisi çok güzel açılıyor hiç çıkmayanda olmuyor.
     
  10. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  11. miralife

    miralife Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.682
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    108
    bende tam bunu yazacaktım canım ya ellerine sağlık arkadaşım!a.s.
     
  12. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  13. tatu

    tatu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    342
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    güzel fikir..bide artı çizip deniyeyim bakalım. belki soyabilirim. kestaneyi o kadar çok seviyorumki ellerim tırnaklarım acıyo soyana kadar yarısıda içinde kalıyo oda cabası..
    bunu denicem sağolun kızlar...
     
  14. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  15. sefamolsun

    sefamolsun radyoda yine sezen çalıyo Üye

    Katılım:
    5 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.435
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Ben çareyi kestaneleri dizdiğim tepsinin içine çok az su koyup fırına öyle koymakta buldum. En iyi yöntem bu. Bir dene görüceksin canım
     
  16. 2 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  17. rapunzel77

    rapunzel77 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    409
    Beğenildi:
    57
    Ödül Puanları:
    108
    merhabalar canım...ben kestaneleri bıçakla bir güzel çiziyorum.sonra tepsiye dizip atıyorum fırının içine piştikten sonra alıyorum gazeteyi 2-3 sayfa üstüste koyup kestaneleri döküyorum gazetelerin üstüne.paket yapıyor gibi sarıyorum.5 dakika kadar böyle bırakıyorum.sonra açıyorum ve kestaneler buharda bişmiş gibi yumuşacık oluyor ve çok kolay açılıyor.herkese tavsiye ederim...afiyet olsun..
     
  18. 3 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  19. hayat_bu

    hayat_bu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2008
    Mesajlar:
    254
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bende kestanelere çizik attıktan sonra tencereye su koyarak ateşe koyuyorum.Hani su pire pire oldumu derler ya(kaynama noktasına tam gelmeden)sonra sudan çıkarıp tepsiye dizerek fırına atıyorum.Mini fırının sadece üstünü çalıştırarak kızartıyorum.İki tarafınada bu ilemi yaptıktan sonra bir bez ile sarıp bekletince çok kolay soyuluyor ve yumuşak oluyor