Kestane Ruyası Resimli

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Libyana tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Pastamı sabah yaptım:eek:) Bu aralar kestaneye takmış durumdayım,bayılıyorum..Sız de sevıyorsanız deneyin derim.Yanlız kestane püresi hazır alırsanız daha zahmetsiz olur,ayıklarken biraz zahmetli olabiliyor ama tadı enfes..En guzel yanı da kekınde hıc mı hıc UN bulunmaması..Kıbeleme tsk:)



    Malzemeler:
    3 su bardağı haslanmı içi çıkarılmıs kestane
    1 su bardağı pudra şekeri
    5 yumurta
    1 tutam tuz
    1 paket vanilya
    arasına:
    200 ml. krema
    3 çorba kasğı pudraşekeri
    üzerine:
    çikolata sosu:
    3 çorba kasığı kakao
    1 çorba kasığı nişasta
    1 çorba kasığı un
    4 çorba kasığı seker
    3 su bardağı süt
    1 paket bitter çikolata

    haşlanmıs içi çıkarılmıs kestaneleri robotta pure haline getirin un gibi olsun.
    yumurta sarılarını akını ayırın.
    akını bir tutam tuz ekleyerek kar gibi olana kadar cırpın.
    kestane puresinin içine yumurta sarılarını ve pudra sekerini ekleyin mikserle cırpın iyice.
    yumurta akını ekleyerek tekrar karıstırın. yağlanmıs kelepceli kalıba dökun düzeltin. önceden ısınmıs 170 derecede pisirin.
    çıkarın iyice soğusun. 2 veya 3 kat ayırın.
    aralarına çırpılmıs süt kremasını sürün. önceden pisirilmis ve biraz sıcak olan çikolata sosunu
    pastanın üzerine gezdirin. duzeltin. dolapta 1 saat dinlendirin.
    üzerine bolca kakao serpin. çikolata sosuna batırılmıs butun kestaneler ile susleyin...
    çikolata sosun yapılışı:
    çikolata hariç butun malzemeler tencereye alınır. süt ilavesi ile ezilir ve karıstırılarık pisirilir içine çikolata eklenir karıstırılır. soğumadan kullanılır. profiterol yaparkende bu sosu kullanıyorum cok güzel oluyor. ama hazır sosta kullanabilirsiniz ...
    not: kestane 1 kilo kadar olacak. bazı kestaneler içi az oluyor. ayarlarsınız
    ayrıca benım kremam 200ml cıkmadı ben de ıcıne klasık pastacı kreması hazırladım:) bılgınıze..ıcıne ıstedıgınız kremayı sureblırsınız
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 28 Ocak 2009
  2. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    lamar bunu beğendi.
  4. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Süper görünüyor, ellerine sağlık.

    en kısa zamanda deniycem:))
     
  6. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    owww..
    etmeyin eylemeyin yahu..
    süper görünüyor..
    ki ben pasta tarzı şeyleri pek hazetmem..
    of diyetteyim ben :bbo:
     
  8. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Teşekkür ederim arkadaşlar güzel sözleriniz için:)
    Denizim güneşim evet en kısa zamanda denemelisin bence memnun kalacaksın ,
    Bhk,ama ama amaaa accucuk bile un yok ki kekinde sosunda var sadece onu da istersen kullanmazsın,light çikolata eritirsin benmari usulü:p
    Diyet keki bu..:p hem kestanenin faydalarına bakın,
    Asya, Afrika ve Amerika’da yetişen kestanenin en lezzetli türü ülkemizde yetişmekte. Soğuk kış gecelerinin bu harika lezzeti tam bir sağlık iksiri. Potasyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir ve sodyum mineralleri ile C, B1 ve B2 vitaminleri içeren kestane kış aylarının kötü şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara oldukça iyi geliyor. Şeker, protein ve yağ açısından zengin olan kestanenin diğer özelikleri ise şöyle:

    • Kandaki yüksek kolesterolü düşürür.
    • Kan şekeri düzeyini kontrol altında tutar.
    • Kansere karşı koruyucu olduğu düşünülmektedir.
    • Kalp ve kas sistemini uyarıp organizmanın su dengesini düzenler.
    • Çok önemli bir enerji kaynağıdır.
    • Potasyum eksikliğinden yakınanlar için etkili bir ilaçtır.
    • Kan dolaşımını hızlandırıp varis ve basurların gelişimini önler.

    nasıl ama:O)


     
  10. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Gerçekten çok hoş görünüyor dayanamadım yorum dahi yazıyorum bak canım.
    Kestaneli hemde..
     
  12. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. XSXimal

    XSXimal Üzeni yolla... Salla... Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    2.146
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Ay bu hatun beni tatlı krizine sokacak:mymeka:
    Akşama rüyama girsin sorarım ben sana...:nazar:
    Şaka bir yana çok güzel görünüyor canım, emeklerine sağlık.
    Ben daha kurabiyeli olanı yapamadım, acaba buna ne zaman sıra gelecek-tatlicadiarzu-
     
  14. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Çok teşekkür ederim sayın editorum:) Denemeniz bizi mutlu edecektir..
    Ayrıca bir not daha,kelepçeli kalıbı olmayanlar aynı ölçü ile iki küçük normal tepside kekini hazırlayabilir..
    İki kat olmuş olur,çabucak pişiyor zaten pamuk gibi..
    Altını yağlamayı unutmayın , soğusun öyle çıkarın dağılmasın ya da tepsinin altına soguk ıslak bez koyabilirsiniz..
     
  16. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Şimal kurabiyeden çok pastasını tavsiye ederim..Kestane aşkı da süper ama bu kek o kadar güzel oldu ki..
    Sadece ayıklarken biraz sorun yaşadım haşladıklarımın yarısını yediğim için kek bana küsmüş olabilir
    malzemeden çaldım itiraf ediyorum:p
    DAHA da kabarabilirdi
     
  18. 27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. ilayda cem

    ilayda cem Popüler Üye Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    2.701
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    libyana canıma kastınmı var anam ya.
    benim bunu yapamayacağım aşikar.
    bari kocişime diyeyimde gelirken uydurukta olsa bi kestaneli yaş pasta alsın.