Kestaneli hindi dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 24 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    değişik bir lezzet

    6 kişi için temizlenmiş hindi 8 bardak su ile tencereye konur ve etleri yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Bu arada suyun ısınmasıyla oluşan köpükler delikli bir kepçe ile alınır. Sonra yağın içine soğanlar çentilerek pembeleşinceye kadar tutulur. Domates kullanılacaksa, üstüne domateslerde konur. Domatesler kavrulduktan sonra hindi suyu ilave edilir. (eğer salça kullanılıyorsa, bu safhada sulandırılmış salça ilave olunur). Sonra, hindi bir tepsiye konur. Üzerine bu salça dökülerek fırına konur.

    Kg’lık bir adet hindi
    8 su bardağı su
    ½ yemek kaşığı tuz
    Salçası için
    80 gr sadeyağ (4 yemek kaşığı)
    2 adet orta büyüklükte kuru soğan
    1 kahve fincanı domates salçası yada 2 adet irice domates
    2 su bardağı hindi suyu
    Kestaneli iç pilav
    375 gr pirinç (1,5 su bardağı)
    250 gr kestane
    1 adet orta boy kuru soğan
    60 gr sadeyağ (3 yemek kaşığı)
    1 yemek kaşığı çam fıstığı
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    Tuz, karabiber, yeni Bahar, tarçın

    Diğer yanda, iç pilav hazırlanır. 2 silme yemek kaşığı yağ içine 1 adet soğan çentilir. Çam fıstıkları da atılarak kavrulur. Daha sonra pirinç ilave edilir ve 10 dakika kadar kavrulur. Bu arada kestaneler hafifçe yumuşayacak ama dağılmayacak şekilde haşlanır. Sonra pirinçlere silme 1 çay kaşığı karabiber, tarçın, bahar, kuş üzümü tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve kestaneler ilave edilir. Üzerine 1,5 bardak su ilave edilir. 20 dakika kadar kaynatılır.
    Fırından çıkarılan hindinin içine pilav doldurulur. 10 dakika daha fırına atılır. Servise getirilirken hindinin ayakları aluminyum folyo ile süslenebilir.
    __________________
     
  2. 15 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  3. Rumeysaa

    Rumeysaa BLACK PEARL Üye

    Katılım:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.897
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    değişik bir lezzet olduğu kesin:KK70: eline koluna sağlık canımm