Kestaneli Ilık Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Elif tarafından 12 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    12 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Tencerede tereyağını eritin. Tereyağı eridikten sonra ocağın altını kapatın. Tereyağının sıcaklığında sütlü çikolatayı eritip soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede yumurta ve şekeri çırpıp unu ilave edin. Erittiğiniz çikolatayı da bu karışıma ilave edip karıştırın. Önceden yağlanıp unlanmış kalp kalıpların yarısına kadar elde ettiğiniz kek hamurundan bir miktar koyun. Kestane parçacıkları ve küçük bir parça bitter çikolata yerleştirip üzerine bir miktar daha kek hamuru ilave edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6 dakika pişirin. Keki kalıptan çıkarıp, üzerine frambuaz sos dökün. Ilık olarak servis yapın