Kestaneli Pilav-Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]

    jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli

    * 1 kase pişmiş kestane
    * 1 kase pişmiş kuşbaşı et
    * 2 kase pirinç
    * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
    * 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 yemek kaşığı tereyağı
    * kimyon
    * karabiber
    * tuz
    * 3 kase kaynamış su

    1. pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletin.
    2. havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. etleri ekleyip karıştırın. kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavurun.
    3. suyu süzülmüş pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayın.
    4. kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyin. en son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirin.
    5. pişince kapakla tencere arasına kağıt havlu koyarak pilavı demleyin. tabağa ters çevirip servis yapın.
     
  2. 5 Mart 2013
    Konu Sahibi : Elif
  3. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Değişik ve hoş bi görüntü tarif için tşk...