Kete

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve EU1 tarafından 26 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    26 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Çok basit ve lezzetli bir hamur işi ayrıca bunun hamurunun içine istediğinizi koyup milföy olarakta değerlendirebilirsiniz.

    geniş bir kaba sıvı yağ,yoğurt ,sirke ve tuzu koyup karıştıralım içine unuda ilave edip 20 dakika dinlendirelim.

    1subardağı sıvı yağ 2 çaybardağı su bir çorba kaşığı sirke alabildiğince un iç malzeme:1yemek kaşığı tereyağı yada katı yağ 3çorba kaşığı un2 çorba kaşığı yoğurt üzeri için 1 yumurta sarıssı istenilirse çörek otu

    hamur beklerken biz tavada 1 yemek kaşığı yağda 3 kaşık unu kavuralım un kumsu birhal alana dek kavuralım.hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp merdaneyle mantı kalınlığında incelteliaçtığımız yufkanın üzerine tereyağ gezdirelim zarf gibi kapatıp ortasına kavurduğumuz undan koyup kapatalım.üçgen şeklini alan hamurları ters çevirip yağlı tepsiye dizelim.bütün hamura aynı işlemi yapalım.üzerine yumurta sarısı sürüp,önceden ısıtılmış fırında orta hararette pişirelim.afiyet olsun.