Kete

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve nida43 tarafından 28 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : nida43
  1. nida43

    nida43 Guest

    her yörenin bir kete yapılış çeşidi vardır ama buda benden olsun

    önce unu bir kaba alıp ortasını açıyoruz içine 4yumurtanın beyazını sarısı üstüne sürülecek yaş mayayı sütü yoğurdu katıp yoğuruyoruz.birde ketenin iç malzemesi olan yarım çay bardağı yağla un 1çay kaşığı tuzu kavuruyoruz cıvık olmayak unlar dağılacak şekilde olacak

    4yumurta 1yaşmaya 2subardağı yemekyağı 2çorbakaşığı yoğurt 2buçuk su bardağı süt tuz 500gr un

    hamur ele yapışmayacak şekilde yoğurduktan sonra mayalanması için dinlenmeye bırakıyoruz mayalandıktan sonra hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde biraz açıp içine kvurduğumuz undan koyuyoruz sonra kapatıyoruz ister yuvarlak yapın ister daha değişik bu size kalmış üstüne ayırdığımız yumurtaların sarısını sürüp fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz
     
  2. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : nida43
  3. AskBocugu

    AskBocugu Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    15 Mart 2007
    Mesajlar:
    1.847
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Resım varmı canım eklermısın
     
  4. 29 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : nida43
  5. nida43

    nida43 Guest

    2gün önce yaptım daha vardı ama bitti yerimseniben