keten tohumu faydaları

Konusu 'Zayıflama Kürleri' forumundadır ve zeynep_ist21 tarafından 10 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    10 Haziran 2010
    Konu Sahibi : zeynep_ist21
  1. zeynep_ist21

    zeynep_ist21 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    213
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Keten tohumunun faydaları
    10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.

    Keten tohumunun yararları

    * Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
    * Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
    * Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
    * Bağışıklık sistemini güçlendirir
    * Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
    * Kalp-damar hastalıklarından korur
    * Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    * Yüksek tansiyonu düşürür
    * Romatizmal hastalıkları önler
    * Sinir sistemini güçlendirir
    * Hafızayı güçlendirir
    * Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    * Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
    * Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
    * Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
    * Nasırlarda kompres olarak kullanılır
    * Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
    * Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
    * Öksürüğü giderir
    * Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
    kullanılır
    * Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır

    Keten tohumu ne içerir?

    * Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
    * Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
    * Protein
    * Lignanlar (kansere karşı maddeler)
    * Vitaminler
    * Mineraller
    * Aminoasitler

    Keten tohumu nasıl tüketilir?

    * Kaynatılarak içilebilir.
    * Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
    atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
    * Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
    tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
    bir tada kavuşur.
    * Tohum şeklinde de tüketilebilir.
    * Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
    mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
    * Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
    yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.
     
  2. 11 Ocak 2012
    Konu Sahibi : zeynep_ist21
  3. betulunlifleri

    betulunlifleri Yeni Üye Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    122
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    ... teeşekkürler...
     
  4. 28 Ocak 2012
    Konu Sahibi : zeynep_ist21
  5. subat25

    subat25 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2012
    Mesajlar:
    26
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    Tüketim şekline ek olarak;

    Keten tohumlu diyet bisküvileri harika oluyor... :)
     
  6. 28 Ocak 2012
    Konu Sahibi : zeynep_ist21
  7. derya_51

    derya_51 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2011
    Mesajlar:
    635
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    evet kızlar kesinlikle tavsiye ediyorum :) ablam arkadaşım ve daha birçok kişi kullandı üstelik ucuz da. sizi tok tutuyor ve kilo vermenize çok faydalı
     
  8. 29 Ocak 2012
    Konu Sahibi : zeynep_ist21
  9. vahiyy

    vahiyy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2012
    Mesajlar:
    40
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    arkadaslar keten tohumunu nasıl tuketıyorsunuz un gıbı cekılmış olanından mı yoksa tane seklınden mı ..?
     
  10. 15 Nisan 2012
    Konu Sahibi : zeynep_ist21
  11. ay_82

    ay_82 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2009
    Mesajlar:
    3.801
    Beğenildi:
    23
    Ödül Puanları:
    148
    günde 2 kaşıktan fazla yemek selülite sebep oluyormuş haberiniz olsun........geçen bir doktor söyledi tv de :KK34: