Kıbrıs Kebabı

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.161
    Ödül Puanları:
    438
    Derin bir kapta rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, kıyma, tuz, köfte baharatları, kuş üzümü, dolmalık fıstığı yoğurun.
    Hazırladığınız köfte harcını beşe ayırın.
    Gömlek yağını 5 kare şeklinde kesin.
    Her bir parçaya köfte harcından yerleştirin.
    Gömlek yağını yuvarlak bir şekil oluşturacak şekilde köfte harcının üst kısımında toplayın.
    Ters çevirerek fırın tepsisine dizin.
    Fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
    Üzerleri kızardığında 1.5 su bardağı su ile 1 çorba kaşığı salçayı karıştırıp tepsiye aktarın.
    15-20 dakika daha pişirip, fırından çıkartın.
    Pilav için ; ön hazırlık olarak safranı birkaç saat önceden 2 su bardağı sıcak suda bekletin.
    Pirinci ayıklayıp tuzlu suda yarım saat bekletin.
    Birkaç defa yukayıp suyunu süzün.
    Sıvıyağda pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
    Safranlı suyu süzerek, tencereye aktarın.
    Kuru üzümleri ilave edin.
    3 Su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyerek kısık ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirin.