Kıbrıs köftesi (patatesli köfte)

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve suzande tarafından 29 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    29 Nisan 2009
    Konu Sahibi : suzande
  1. suzande

    suzande Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2009
    Mesajlar:
    39
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Yufka tarifinin üzerine şöyle nefis bir köfte tarifine ne dersiniz ? Sizi bilmem ama ben Yufka yada Lavaş ekmeğine köfte ve yeşil salatayı dürüm yaparak yemeye bayılırım :) hemen dener denemez sizlerle paylaşmak istedim. Köfte dağarcığınıza muhteşem bir tat...O kadar leziz ve doyurucu bir köfteki anlatamam...Mutlaka denemelisiniz benden söylemesi...
    Bugün Kıbrıs köftesinin yanında Lavaş ekmeği tarifi de vereceğim sizlere. Yufka yapmaktan çok daha kolay. Bence köfteniz yavaş yavaş pişerken lavaş ekmeğinizi de yanına hazırlayabilirsiniz...

    LAVAŞ EKMEĞİ
    MALZEMELER:
    3 su bardağı un,
    yarım paket kuru maya,
    1 tatlı kaşığı şeker,
    1 çay kaşığı tuz,
    yeteri kadar ılık su,
    HAZIRLANIŞI:
    Malzemelerden yeteri kadar ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur yapıp yaklaşık yarım saat dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Pişirmek için teflon tava yada ocak üzerine konabilen küçük saçlardan kullanabilirsiniz. Pişirdiğiniz lavaşları temiz bir mendile sarın. Eğer lavaşlarınız kurursa ılık suyu fırça yardımıyla sürün ve Lavaşları mendile sarın.

    MALZEMELER:
    500 gr kıyma,
    3 tane orta boy patates,
    1 orta boy soğan,
    1 çay bardağı çekilmiş ekmek içi yada galeta unu,
    1 çay kaşığı kimyon,
    yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
    yarım çay kaşığı tarçın,
    tuz ve karabiber,
    1 su bardağı sıvı yağ ( kızartmak için)

    HAZIRLANIŞI:
    Öncelikle patatesleri soyup yıkayın ve rendenin en ince tarafı ile rendeleyin. Rendelediğiniz patateslerin suyunu iyice sıkıp kıymaya ekleyin. Daha sonra soğanı da rendeleyip kıymaya katın. İnce kıyılış maydanozu, ekmek içini, tarçını, kimyonu ve tuzunu karabiberini de kattıktan sonra köfteyi iyice yoğurun. resimdeki gibi oval bir şekilde köftelere şekil verip kızgın yağa köfteleri atın.
    Pişirme şekli gerçekten çok önemli. Köfteleri önce kızgın yağa atıp daha sonra orta ateşte köftelere çatalla delikler açarak pişirmek gerekiyor. Çok harlı ateşte pişirirseniz köftelerin dışı çabucak pişer ama içleri çiğ kalır.
    (Pişmeleri orta ateşte yaklaşık yarım saat kadar sürüyor)
    Pişen köfteleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp fazla yağını çekmesini sağlayın.
    Köfteler servise hazırdır...
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 29 Nisan 2009
  2. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : suzande
  3. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    mmh. çok lezzetli görünüyor. ben de dürüm hastasıyım. teşekkürler tarif için.
     
  4. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : suzande
  5. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    mesajları 100 yap da resim ekle suzandecim. bekliyorumm.
     
  6. 5 Mart 2010
    Konu Sahibi : suzande
  7. Espresso

    Espresso Önemde ilk,öncelikte ilk Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2009
    Mesajlar:
    10.490
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    196
    Eline sağlık canım
    kıbrıs köftesini çok severiz ailecek