Kıbrıs Pastası-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve NEVAL26 tarafından 22 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : NEVAL26
  1. NEVAL26

    NEVAL26 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2008
    Mesajlar:
    117
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    3 asamada yapılıyor.ilk once kek hazırlanıp fırına veriliyor üzeri kızarana kadar tahmini25dk pişiriliyor.daha sonra serbetisıcak kek soguk doklüyor.en sonserbeti dokülen kekin uzerine hazırlanan muhallebi dokülüyor

    ilk oncekekin hazırlanması icinyumurta seker ceviz hind cevizi sıvı yag galeta unu hamur kabartma tozu bir kaba konulur"ölculeri tekrar yazmıyorum"mikserle cırpılıp borcama doklur frında kek pişerken şerbet hazırlanır fırından cıkan kek sogudkyan sonra sıcak serbeti dokülur.sogumaya bırakılır

    4 yumurta
    yarım su bard şeker
    1 su bardcekilmiş ceviz
    1 su bardhindistan cevizi
    1 su bard sıvı yağ
    1 su bard galeta unu
    1 pk hamur kabartma tozu
    MUHALLEBİSİ İÇİN
    yarım su bardşeker
    yarım su bard nişasta
    2.5su bardsüt
    1 pk krem santi
    biraz cekilmiş ceviz
    SERBETİ İÇİN
    2.5su bard şeker
    2.5su bard su
    yarım limon

    muhallebinin yapımı

    yarım su bard şeker yarım su bardnişastasta 2.5 su bard sütü bir tencerede sürekli karıstırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıstr .koyulasınca atesten al sogumaya bırak soguyunca bu karısıma 1 pak krem santiyide ilave edip tekrar cırp sogumus kek in ustune dok borcamdaki kekiş kaplıyacak sekilde ustüne sr .birazda ceviz dok.sogumaya bırak.AFİYET OLSUN
     

    Ekli Dosyalar:

    Son düzenleme: 14 Mart 2009
  2. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : NEVAL26
  3. megilara

    megilara onelife,onesoul,onelove.. ÜZGÜN Pro Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    3.385
    Beğenildi:
    24
    Ödül Puanları:
    148
    resim olsaydı keşke
    merak ettim nasıl oluyor
     
  4. 24 Kasım 2008
    Konu Sahibi : NEVAL26
  5. gxuxmxuxxsx

    gxuxmxuxxsx Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Kasım 2006
    Mesajlar:
    460
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    Bİr Kıbrıslı olarak deneyeceğim
    teşekkürler
    Bir de ŞAMMALİ nin tarifini bulabilseydim iyi
    olacaktı