Kibris´a özgü ceviz macunu tarifi ariyorum

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Aksi tarafından 17 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    17 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : Aksi
  1. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    yas cevizin böyle güzel bir tatli olabilecegi hic aklima gelmezdi dogrusu,
    bana göre ceviz receli gibi bisey, ama ceviz macunuymus adi.
    acaba bu ceviz macunu tarifini aranizda yapmayi bilenler varmi?
    kibrisli arkadaslardan ve bilenlerden tarif bekliyorum,yardimci olursaniz sevinirim:1rolleyes:
     
  2. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Aksi
  3. Efla

    Efla bize bağışla Allahım Pro Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    4.365
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    108
    CEVİZ MACUNU (KIBRIS)
    CEVİZ MACUNU TARİFİ
    50 Adet taze ceviz
    2-2,5 bardak seker
    50 badem (kabuklari soyulmus ve yagsiz tavada 1-2 dk.kizartilmis)
    2 limon suyu
    1-2 yk karanfil
    1-2 tarcin
    1 avuc sönmüs kirec
    istenirse 1 yaprak güldamlasi

    Yapilisi:

    Cevizlerin kabuklari soyulur her iki ucundan centik atilir ve su dolu kovaya birakilir.
    (Dikkat! mutlaka eldiven giyiniz yoksa elleriniz kahverengi boyanir. Ne yaparsaniz faydasiz temizleyemezsiniz!). 6 gün boyunca gün asiri suyu degistirilir.6. gün suyun icine kirec karistirilir ve cevizler bu suda bir gece bekletilir.Ertesi gün iki uc kere sudan gecirilen cevizler su dolu bir tencerede kaynatilir ve suyu süzülür.
    Bu islem 2 kere tekrarlanir. Ücüncu kere cevizler iyice yumusayana kadar kaynatilir.
    Suyu süzülür ve sogumaya birakilir. Sogutulan cevizlerin herbirinin icine bademler yerlestirilir.
    Cevizler bos bir tencereye konur ve üzerine sekeri eklenir.Kendi suyunu cikarana kadar (geceden sabaha) beklenir.
    Tekrar kaynatmadan önce bu sefer karanfili,tarcini ve güldamlasi eklenir, kaynayinca limonu da katilir
    ve bir iki tasim kaynatildiktan sonra alti kapatilir.Bu arada kullanilacak kavanozlar yikanir kaynatilir ve
    firinda cok düsük isida kurutulur. Macunlar henüz sicakken, sicak olan kavanozlara doldurulur, kapaklari kapatilir ve ters cevrilerek sogumaya birakilir. Soguyunca serin ve kuru bir yerde bir yila
    kadar bozulmadan saklanabilir.

    suya batırılarak yenilir.

    tarifi netten buldum(golifa), tarifin sahibi de kıbrıslı imiş(aradığınız tarif bu sanırım).
     
  4. 14 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Aksi
  5. Aksi

    Aksi mebbus garisi yekdane Pro Üye

    Katılım:
    12 Ekim 2007
    Mesajlar:
    4.207
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    baya zahmetliymis yapimi:sm_confused:kaydirigubbakcemile