Kiev Tavuğu/Rus mutfağı

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 7 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin.
    Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım çorba kaşığı kadar koyup, tavukları rulo yapın ve buzluğa atıp bir saat kadar donmasını bekleyin.
    Buzluktan çıkardığınız tavukları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak bol kızgın yağda kızartın
     
  2. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    yerinde bizzat denenmiştir:nazar: şakkıdı
    Enfes bir tat..İçersine dereotu da katıyorlardı tavsiye ederim.Şeniz
     
  4. 7 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. swet2006

    swet2006 ÇOK FİKİR, TEK ÇÖZÜM Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    985
    Beğenildi:
    36
    Ödül Puanları:
    88
    ilginç. tavuk hastası kızım için deneyeceğim.